Afbeelding

Defensie gaat in gesprek met gemeente Vijfheerenlanden over plek radarstation

Algemeen 539 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Het Ministerie van Defensie benaderde vorige week het gemeentebestuur van Vijfheerenlanden om te praten over de plaatsing van een militair radarstation.

Dat deelde wethouder Marcel Verweij donderdag tijdens de raadsvergadering mee. “Vrijdag zijn we ambtelijk benaderd door het Ministerie van Defensie. Zij willen met ons in gesprek gaan over een radarstation. 

Verweij gaf daarnaast aan dat de veelbesproken beoogde locatie in Herwijnen niet doorgaat. “Defensie is daarom op zoek naar een nieuwe plek. Zij kondigden aan dat we daar deze week een brief over ontvangen. Die is tot op vandaag niet binnengekomen.” 

Geen voorstander
Het doel van het ministerie van het overleg is om meer gegevens te verzamelen. Wethouder Verweij: “Ons standpunt als Vijfheerenlanden is dat wij geen voorstander zijn van een radartoren in onze gemeente, maar we wachten af wat Defensie aan ons wil vragen.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden