Afbeelding
Foto: Stockfoto

Na twee jaar weer Viaans Kinderdictee

Algemeen 265 keer gelezen

VIANEN • Na twee jaar afwezigheid wordt dit jaar voorafgaand aan het Viaans Dictee, op donderdag 18 november weer een Viaans Kinderdictee gehouden. Dit dictee is gemaakt voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs, maar ook jongere leerlingen mogen mee doen.

Het kinderdictee is geschreven door Ans Metselaar en wordt voorgelezen door wethouder Tirtsa Kamstra. Het begint om 16:00 uur , deelname per kind kost 6 euro, maar voor een team van maximaal vier kinderen wordt 7,50 euro gerekend. De opbrengst van de dictees is bestemd voor Stichting Leergeld Vianen.

Natuurlijk wordt op dezelfde dag als het kinderdictee ook het Groot Dictee gehouden in het Oosterlicht College in Vianen. Dat begint om 20:00 uur. Het dictee wordt voorgelezen door een bekende Vijfheerenlander en is geschreven door Ronald Jan Kleissen, docent Nederlands van het Oosterlicht College. Voorafgaand aan het Groot Dictee is er de mogelijkheid te genieten van een diner, bereid door leerlingen van het Oosterlicht. Dit diner start om 18:00 uur.

Deelnemers aan het dictee laten zich sponsoren per goed gemaakt woord of met een vast bedrag. Wie mee wil doen, kan zich ook met meerdere personen, als groep, aanmelden. De kosten van de avond zijn beperkt doordat diverse bedrijven hun (gratis) medewerking hebben toegezegd. Dat betekent dus dat de gelden die door de gesponsorde deelnemers worden opgehaald via hun inschrijfgeld volledig toe zullen komen aan aan het goede doel: Stichting Leergeld Vianen.

Aanmelding is mogelijk via Eventbrite.nl. Zoek via Google naar ‘Viaans Dictee 2021’ en klik op de link.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden