• Meneer en mevrouw Dekker hadden een cadeautje voor de jubilerende vereniging.
• Meneer en mevrouw Dekker hadden een cadeautje voor de jubilerende vereniging. Foto: Aangeleverd

Zonnebloem viert 25-jarig jubileum

Algemeen 528 keer gelezen

LEERDAM • De Zonnebloem afdeling Leerdam vierde vorige week haar 25 jarig bestaan.

Met een uitstekend verzorgde jubileumreceptie in Partycentrum ‘het Dak’, werd met gasten en vrijwilligers stil gestaan dat de Zonnebloem op 5 mei 25 jaar bestond. Vanwege de coronamaatregelen kon dit heugelijke feit niet eerder gevierd worden. 

De Zonnebloem zet zich in voor alle mensen die door hun lichamelijke beperking in een sociaal isolement dreigen te komen. 

De Zonnebloem afdeling Leerdam en omstreken is een actieve afdeling met 104 gasten en 28 vrijwilligers. De afdeling verzorgt circa tien keer per jaar gezellige bijeenkomsten of een uitstapje. Optreden van een koor, bingo spelen, samen de kerstmaaltijd nuttigen, kersen eten in een kersenboomgaard zijn een aantal van de activiteiten die de afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd. 

Maar ook het bezoeken van mensen thuis voor een praatje, een luisterend oor, spelletje of een wandeling is wat de vrijwilligers doen. Waar het bij de Zonnebloem om draait, is aandacht geven en een stukje plezier bieden aan de gasten.

Waardering
De receptie was druk bezocht en de gasten en vrijwilligers werden na het welkomstwoord van het bestuur, met een daverend applaus voor de vrijwilligers, getrakteerd op de klanken van een handdraaiorgel die bekende liedjes verzorgde.

Wethouder Verweij van de gemeente Vijfheerenlanden vertelde dat de gemeente Vijfheerenlanden een gemeente wil zijn waar iedereen mee mag doen, mee kan doen en ook mee doet. En dat de Zonnebloem daarbij helpt met tijd en aandacht voor mensen. Voor mensen bij wie een isolement op de loer ligt of mensen die lichamelijk beperkt zijn en het moeilijk is om mee te doen in het sociale leven.

Ook hij sprak zijn waardering uit voor de vrijwilligers die de Zonnebloem dragen. En daarmee bijdragen aan een samenleving waar iedereen aan mee kan doen. De wethouder heeft tevens de jubilarissen van vorig jaar en dit jaar in het zonnetje gezet. Nel Uittenbogaard en Janna van Ameijde, beide 25 jaar verbonden als vrijwilliger aan de Zonnebloem en Lia Brommeijer en Conny van Leeuwen beide 20 jaar vrijwilliger.

Advocaatje met slagroom
Na de huldiging was er een doorlopende videopresentatie, met foto’s uit de oude doos. Dit leidde tot veel herkenning en het ophalen van herinneringen. Tevens ontbrak in de videopresentatie het zeer gewaardeerde advocaatje met slagroom niet, iedere bijeenkomst een terugkerende traktatie!

Ook de donateurs en sponsoren werden nadrukkelijk benoemd en bedankt voor hun zo noodzakelijke bijdragen om alle activiteiten te kunnen blijven uitvoeren.

De heer en mevrouw Dekker uit Asperen, gasten bij de Zonnebloem sinds 2014, wisten het bestuur te verassen met een uniek zelfgemaakt cadeautje: een verlicht schilderijtje van een bos zonnebloemen. Mevrouw Dekker heeft zelf de illustratie gegoogeld op het internet en meneer Dekker heeft het schilderijtje met verlichting in elkaar geknutseld. Een hartverwarmende blijk van waardering voor de vrijwilligers die de afdeling Leerdam van de Zonnebloem draaiend houden.

Meer weten over de Zonnebloem, kijk dan eens op: www.zonnebloem.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden