• Het damesdubbel Meltem en Ans van 't Pad (archieffoto).
• Het damesdubbel Meltem en Ans van 't Pad (archieffoto). Foto: Aangeleverd

Derde winst op rij voor BC Leerdam

Sport 379 keer gelezen

GELDROP • Team 1 van Badminton Club Leerdam speelde afgelopen zondag zijn eerste uitwedstrijd. In Geldrop wonnen de Leerdammers met 2-6.

De hoofdmacht ging al vroeg op pad, het team moest om 10:00 uur op de baan staan in Geldrop. Ze moesten het nog steeds doen zonder de geblesseerde tweede heer Jeffrey van Luijn, Edwin de Weerd viel voor hem in.

Weinig problemen
De heren- en damesdubbel gingen tegelijk van start. De heren Jelmer Agema en Edwin de Weerd hadden weinig problemen in hun dubbel en wisten al snel het eerste punt binnen te halen.

Ans en Meltem van ’t Pad moesten in de eerste set nog even warm worden. In de tweede set ging het beter. Daardoor kwam er een derde beslissende set die ook werd gewonnen door de gasten. 

Stabiele single
Zowel eerste heer Jelmer Agema als tweede heer Edwin de Weerd speelde een stabiele single met weinig fouten. Beide heren wisten de winst in een tweesetter in de wacht te slepen: stand 0-4 voor Leerdam. 

Eerste dame Meltem van ’t Pad kwam nog vastheid en snelheid te kort, waardoor ze al snel het eerste punt naar de tegenstandster moest laten gaan. Tweede dame Ans van ’t Pad had teveel last van haar liezen, waardoor ook zij te kort kwam in haar single. 

Mixen
Met een 2-4 voorsrong voor de Leerdammers gingen de mixen van start. Zowel de eerste mix van Jelmer Agema en Ans van ’t Pad als de tweede mix van Edwin de Weerd en Meltem van ’t Pad speelde een driesetter. 

Beide koppels wisten de derde set nipt te winnen, waardoor de Leerdammers met 2-6 wonnen.

Badminton Club Leerdam veroverde door deze fraaie overwinning de koppositie in de poule. De eerstvolgende wedstrijd is op 6 november uit tegen Olympia uit Teugelen.

André Bijl

Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden