• Erwin Stift is klaar met de problemen op de Markt.
• Erwin Stift is klaar met de problemen op de Markt. Foto: Mimi van Rossem

‘Wij zijn het zat, gemeente Vijfheerenlanden doe er iets aan’

Algemeen 4.694 keer gelezen

LEERDAM • “We zijn het zat. Ik weet het niet meer en zie dit stukje als laatste redmiddel. Misschien dat de gemeente onze problemen nu eindelijk eens serieus neemt”, zo begint Erwin Stift zijn betoog over het lukraak parkeren op de Markt.

Het is duidelijk: de winkeliers op de markt zijn het parkeergedrag van de aannemers die op de Hoogstraat aan het werk zijn spuugzat. De overlast begon met de verbouwing van het pand van boekhandel van Kralingen, maar breidt zich steeds verder uit nu er nog meer panden aan de Hoogstraat worden verbouwd tot appartementen. 

Niet alleen werklieden zetten de auto of busjes maar lukraak neer, ook nieuwe bewoners storen zich niet aan het parkeerverbod en zetten geregeld hun auto voor de etalages van de winkeliers. 

Drie rijen dik
Erwin Stift: “Soms zijn er dagen dan staan de auto’s drie rijen dik en kan er zelfs geen voetganger meer langs. En als op zaterdagmiddag dan ook nog een lokaal muziekkorps op de Markt komt optreden, ja dan zijn onze winkels echt helemaal niet meer bereikbaar.”

Stift en zijn collega’s op de Markt hebben al tientallen keren bij de gemeente aan de bel getrokken om dit probleem onder de aandacht te brengen. 

“Maar er gebeurt gewoon niks”, merkt Stift op. “Als de winkeliers bellen dan krijgen zij te horen: ‘maar we hebben geen Boa’s. En de handhaving mag niet bekeuren’. Bellen wij de politie dan krijgen wij te horen: ‘Dit heeft geen prioriteit bij ons, pas als de handhavers bekeuren en er wordt dan nog steeds op de Markt geparkeerd komen wij in actie’.” 

Stift: “We hebben echt een goede contactpersoon bij de gemeente, maar wij hebben het gevoel dat ook hij intern ook niet verder komt om ons te helpen.” 

Te hard rijden
Niet alleen het parkeren waar het niet mag stoort de winkeliers, maar ook het te hard rijden door het centrum.

“Het loopt echt de spuigaten uit. Wij willen gewoon dat er meer gecontroleerd wordt in het centrum. Liefst voordat wij zelf deze misstanden aan gaan pakken en voor eigen rechter gaan spelen, want daar draait het nu echt op uit hoor”, laat Stift weten.

Mimi van Rossem

Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden