Afbeelding
Foto: PAUL VAN BAARDWIJK

Start buitenexpositie Boogbrug Vianen

Algemeen 343 keer gelezen

VIANEN • De buitenexpositie ‘Boogbrug Vianen’ die Rijkswaterstaat en het Stedelijk Museum Vianen organiseren in het kader van de verwijdering van de brug, is donderdag 23 september van start gegaan.

Bezoekers kunnen wandelen of fietsen langs een serie met twaalf grote borden waarop een mix staat van historische, kunstzinnige en informatieve foto’s met prikkelende vragen of anekdotes. De borden staan aan weerszijden van de brug.

Sascha Oskam, omgevingsmanager Rijkswaterstaat: “De Boogbrug is niet alleen een icoon die jarenlang het landschap bepaalt, veel mensen hebben ook persoonlijke herinneringen aan de brug. Nu de verwijdering van stalen boogconstructie dichterbij komt, neemt de wens uit de omgeving dan ook toe om een waardig afscheid te organiseren. Vanuit Rijkswaterstaat zochten we hiervoor de samenwerking op met het Stedelijk Museum Vianen. De expositie is geschikt voor jong en oud en laagdrempelig van opzet; de expositie is vrij toegankelijk/ gratis.”

Meike Jongejan, projectcoördinator bij het Stedelijk Museum Vianen: “Door de werkzaamheden en corona was het bijvoorbeeld niet mogelijk om een laatste wandeling over de brug te organiseren. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar een andere invulling en kwamen tot deze bijzondere expositie. De afgelopen maanden ben ik voor de invulling gedoken in het historisch archief en werd verrast door de vele, mooie foto’s en bijzondere verhalen. De brug ligt er nu 87 jaar en in die tijd is er veel gebeurd. Er is dan ook genoeg om te laten zien en te vertellen over de brug.”

Bezoek
De expositie loopt tot mei 2022. De fotoborden staan verspreid in de omgeving in sets van twee. De borden staan aan de Nieuwegeinse kant op de Lekboulevard en aan de Viaanse kant bij het Toeristisch Overstap Punt De Ponthoeve en bij de rotonde bij het pontje.

Er is geen vaste volgorde van de borden. Op ieder punt kan men daarom het bezoek starten. Er vaart een pontje tussen Vianen en Nieuwegein waarmee bezoekers naar de overkant kunnen komen.

Challenge
Onderdeel van de expositie is een challenge waarin Rijkswaterstaat en het Stedelijk museum jong en oud uitdagen om een kunstwerk van de brug te maken en in te sturen. De invulling van het kunstwerk staat daarbij vrij.

Van een tekening of een knutselwerk tot een foto of een muziekstuk. De kunstwerken kunnen via een foto of een filmpje ingezonden worden aan team.vaarwegen@rws.nl. 

Rijkswaterstaat en het museum gaan iets bijzonders doen met de kunstwerken. Wat? Dat maken zij aan het einde van de expositie bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 9 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 11 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden