Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zonovergoten eerste plukdag Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Algemeen 758 keer gelezen

SCHOONREWOERD • Doorgewinterde fruitplukkers, nieuwkomers en herintreders waren zaterdag 18 september te vinden rondom het Wiel van Bassa.

Zij wierpen zich op als vrijwilliger om het fruit te plukken uit de bomen in de hoogstamboomgaarden, tijdens de eerste officiële plukdag van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden.

Op deze mooiste plek van het dorp Schoonrewoerd, in de luwte van de Diefdijk, zetten zo’n twintig vrijwilligers lange ladders in de fruitbomen, deden de plukschorten om en gingen aan de slag. 

De lege fruitkisten werden door Wim Scherpenzeel rondgebracht. Hij beheert dit bijzondere stukje natuur al meer dan vijftig jaar. Omdat zijn leeftijd hem wat begint op te breken, heeft het dorp Schoonrewoerd de handen ineen geslagen om hem te helpen om deze unieke plek met de hoogstamboomgaarden en de natuur rondom het Wiel van Bassa te onderhouden en te bewerken. 

Zo wordt ervoor gezorgd dat deze plek in de toekomst blijft bestaan voor iedereen die rondom het Wiel van Bassa recreëert. 

Al het fruit dat aan de onbespoten bomen groeit, krijgt een goede bestemming. Het wordt verwerkt tot twee heerlijke streekproducten onder het label van de Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden en is vanaf medio november te koop in de regio. 

De komende weken zijn vrijwilligers van harte welkom voor de fruitpluk of andere activiteiten om zo het werk van de nieuwe stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden te ondersteunen. 

Meedoen? Stuur een berichtje aan info@heerlijkheidvijfheerenlanden.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden