• Van Wiggen’s Henk de With en VIKO voorzitter Tessa Crone.
• Van Wiggen’s Henk de With en VIKO voorzitter Tessa Crone. Foto: aangeleverd

Aftrap nieuwe clubaccommodatie VIKO

Algemeen 649 keer gelezen

VIANEN • Al jaren is Viaanse korfbalvereniging VIKO bezig met de plannen voor een nieuwe clubaccommodatie. De huidige kantine is begin jaren ’80 door vrijwilligers van de vereniging gebouwd en heeft jaren een heel fijn onderdak gegeven aan de korfballers. Maar op een gegeven moment is het tijd voor vernieuwing.

De huidige voorzitter Tessa Crone is in november 2016 in het bestuur gekomen en nam het stokje over van voorganger Bart van Harten. Hij was reeds met meerdere partijen in gesprek om een multifunctioneel gebouw te kunnen plaatsen op Sportpark Blankensteijn in Vianen. In 2018 bleek dit toch geen haalbaar plan en is VIKO alles op alles gaan zetten om een eigen clubaccommodatie te kunnen realiseren. Geen gemakkelijke opgave, maar in april dit jaar is het plan door de leden van VIKO goedgekeurd en is de bouwovereenkomst met aannemer Van Wiggen Bouw B.V. getekend.

Gesloopt

De nieuwe clubaccommodatie betreft een kantine en kleedkamers die de huidige gebouwen moeten vervangen. Aangezien de locatie van het nieuwe clubgebouw deels overlapt met de oude kantine, is deze in de afgelopen weken al gesloopt. VIKO maakt nu gebruik van hun bestaande kleedkamers en de kantine van handbalvereniging Omega. In de nieuwe clubaccommodatie van VIKO, zal Omega ook gaan intrekken als gebruiker. Daarnaast zijn er vergevorderde gesprekken met Stichting Kinderopvang Vianen om een sport-BSO te plaatsen in het nieuwe gebouw.

De VIKO-leden hebben met lede ogen toegezien hoe ‘Het Mandje’ tegen de vlakte ging, maar kijken enorm uit naar de nieuwe accommodatie die in het voorjaar van 2022 gereed moet zijn. Aankomende week start Van Wiggen de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe gebouw op Sportpark Blankensteijn, tegenover de kunstgrasvelden waar VIKO haar wedstrijden speelt.


Zenuwslopend
Inmiddels is ook de competitie weer van start gegaan. Na het teleurstellende verlies van Viko in de seizoensopener tegen DVS ‘69 vorige week mocht de selectie deze week aantreden tegen een bekende tegenstander, Nova. Viko en Nova troffen elkaar de laatste jaren meer dan eens, waarbij Viko vaak aan het langste eind trok. Dit keer zag het er lange tijd naar uit dat het Viaanse team de wedstrijd zou verliezen. Bij rust stond het nog 4-7 voor de gasten. Maar net op tijd keerden de kansen. Met nog tien seconden op de klok en een gelijke stand op het scorebord wist Vikash Missier zijn directe tegenstander voorbij te lopen en de belangrijkste goal van de wedstrijd te maken: 13-12. Het volledige verslag staat op de website van VIKO:

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden