• De boerderij aan de Lakerveld 142 te Lexmond.
• De boerderij aan de Lakerveld 142 te Lexmond. Foto: Aangeleverd

Rondleiding tuin aan het Lakerveld in Lexmond

Algemeen 337 keer gelezen

LEXMOND • Gerti de Koeijer van Beleef de Geschiedenis geeft op zaterdag 25 september van 11:00 tot 12:00 uur een rondleiding voor volwassenen door haar tuin met historische kruiden en eetbare bloemen.

Vorig jaar is De Koeijer gestart met de aanleg van de tuin, deze is dan ook nog niet helemaal af. Toch staan er al zo’n zestig verschillende kruiden en bloemen in. Sommigen volop in bloei, anderen al uitgebloeid. In de toekomst zal de tuin verder uitgebreid worden.

Beleef de Geschiedenis wil het mogelijk maken dat men kan proeven, ruiken, voelen, kijken en luisteren om zo geschiedenis tot leven te brengen. De tuin met historische kruiden en eetbare bloemen is hier een onderdeel van. 

Ervaren
Deelnemers kunnen ruiken, voelen, kijken en proeven en luisteren naar de historische achtergrond van de verschillende gewassen. Zo staat er boekweit, nu bekend als een pseudograan; de zaden, het meel en alle andere afgeleide producten van boekweit bevatten geen gluten. Uit stuifmeelonderzoek is gebleken dat dit al voor het begin van de jaartelling in Nederland voorkwam.

Wie is er ook nieuwsgierig naar de link tussen Wede en blauwe maandag, en wat rozemarijn en geliefden met elkaar te maken hebben? Meld je dan snel aan want vol=vol. 

De tuin is te vinden op Lakerveld 142 in Lexmond en is alleen toegankelijk op open dagen of tijdens rondleidingen. 

Aanmelden is verplicht in verband met de maximale groepsgrootte en aanmelden kan door te bellen of te appen naar 06-18333867. Deelname aan de rondleiding kost 5 euro, inclusief koffie of thee en huisgemaakt gebak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden