• De kinderen zijn ingespannen bezig.
• De kinderen zijn ingespannen bezig. Foto: Aangeleverd

Vernieuwd FUNKEY programma bij HockeyClub Leerdam

Algemeen 401 keer gelezen

LEERDAM • De scholen zijn weer begonnen en dus ook het sportseizoen, ook bij HockeyClub Leerdam.

Woensdagmiddag, onder een stralend zonnetje, komen de eerste kinderen met hun moeder Het Glaspark in Leerdam op voor hun eerste hockeytraining. Gespannen kijken de kleintjes rond. 

Speciaal voor de jongste jeugd van 4 en 5 jaar heeft de KNHB een FUNKEY programma. Het FUNKEY programma is kritisch onder de loep genomen en compleet vernieuwd. HCLeerdam heeft afgelopen woensdag 8 september de eerste FUNKEY training volgens het vernieuwde concept gehouden. 

FUNKEY staat voor: ‘FUN in bewegen is KEY’, legt Danielle Trappenburg de Jongste Jeugd Coördinator van HCL, uit. Breed Motorische Ontwikkeling staat centraal in het lesprogramma. Bijna alle vormen van bewegen komen aan bod. 

Wanneer kinderen goed kunnen bewegen pikken ze later ook makkelijker een nieuwe sport op en hebben ze minder snel blessures. Dit geldt ook op latere leeftijd, dat breed motorische ontwikkeling en het beoefenen van meerdere sporten tot 12 jaar later leidt tot het sneller oppikken van een nieuwe sport, hogere kans om topsporter te worden en minder blessure gevoeligheid wanneer je volwassen bent. 

Goede motorische ontwikkeling is essentieel en heeft dan ook de focus binnen het FUNKEY programma.

Aanmelden
Woensdag lopen de kinderen samen met de trainster en hun moeder naar het veld. Het is allemaal erg spannend en ook wat onwennig. Op het veld ligt een bal en omdat de trainster nog iets moet regelen kan er alvast wat gevoetbald worden.

En dan start de training echt. Eerst allemaal in een kring om de namen te leren en tegelijk een bal naar een ander kind rollen. Dat is nog best lastig om gericht een bal naar iemand toe te krijgen. Daarna komt er een dieren aan te pas. Iedereen moet in een vierkant gaan lopen, springen, stampen en bewegen als verschillende dieren. 

Wanneer iedereen warm is van al dat gekke gedoe, wordt er een wedstrijdje gedaan. In twee teams om pylonen rennen. Welk team is het snelste? 

Na de pauze komen Papegaai en Krokodil langs met de krabbetjes. Zij leren de kinderen hoe je een stick vast moet houden en met een stick moet rennen over het veld. Toch een vleugje hockey op het veld. Als laatste wordt er nog een balansspelletje gedaan door zittend met ruggen tegen elkaar omhoog proberen te komen. Dat was niet eenvoudig. En dan is het uur alweer om en tijd om naar huis te gaan.

Opgeven voor het FUNKEY programma kan nog steeds, via info@hcleerdam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden