Afbeelding
Foto: 123rf.com

Taalhuis Vianen viert lustrum met wandeling

Algemeen 158 keer gelezen

VIANEN • Taalhuis Vianen viert op woensdag 6 oktober haar 5-jarig bestaan met een taalwandeling door Vianen. Wandel ook mee.

Op 6 oktober 2016 werden de handtekeningen gezet en zag Taalhuis Vianen het licht. Sinds die datum hebben zijn al veel deelnemers (verder) op weg geholpen met het verbeteren van hun taal- en digitale vaardigheden. Dat moet natuurlijk gevierd worden. 

Het eerste lustrum wordt gevierd met een taalwandeling door Vianen. Zo kunnen belangstellenden eens vrijblijvend ervaren hoe het is om iemand te helpen met zijn of haar taalvaardigheden. Door tijdens een ontspannen wandeling met elkaar te praten, werkt de deelnemer op laagdrempelige wijze aan zijn of haar spreekvaardigheid en woordenschat. 

Koppels krijgen een rugzakje mee met de route, een Wandelwaaier en iets lekkers. De Wandelwaaier geeft inspiratie en tips voor een gesprek onderweg. 

De jubileumochtend gaat om 10:00 uur van start in de bibliotheek in Vianen en zal rond 12:00 uur worden afgesloten.

Taalmaatje
Voor een nieuw te starten project worden nieuwe taalvrijwilligers gezocht die deelnemers, onder andere in de kleine kernen, willen helpen bij het verbeteren van hun taalvaardigheden. Dit kunnen deelnemers zijn met Nederlands als moedertaal maar ook deelnemers die Nederlands als tweede of derde taal leren. Als taalmaatje kun je veel betekenen voor iemand. Niet alleen in het verbeteren van de taalvaardigheden maar ook in zelfredzaamheid en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Taalmaatje worden? Dan is de taalwandeling misschien een mooie gelegenheid om taalcoaching eens vrijblijvend te proberen. Wie het leuk vindt om eenmalig met de taalwandeling mee te doen, is vanzelfsprekend ook van harte welkom. Een vervolg als vrijwilliger is uiteraard niet verplicht.

Meer informatie of aanmelden? Bel dan naar Sandra Dhondt, Coördinator van Taalhuis Vianen op 06-30560424 of mail naar vijfheerenlanden@taalhuislekstroom.nl.

Het Taalhuis Vianen is er voor alle inwoners met een taalvraag. Iedereen kan aan de slag met lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal. Het Taalhuis is er ook voor iedereen die handiger wil worden met de computer, internet en de digitale overheid. Er zijn cursussen, computers om te oefenen, les- en leesboeken, oefenmateriaal en andere hulpmiddelen. 

In het Taalhuis ontmoeten mensen elkaar. Mensen die willen leren en mensen die hen daarbij helpen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden