Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Voormalig Vogelpark aan Diefdijk in Schoonrewoerd wordt mini camping

Algemeen 1.121 keer gelezen

SCHOONREWOERD • Op de locatie aan de Diefdijk 21 in Schoonrewoerd, waar jaren geleden illegaal een roofvogelpark was gevestigd, komt een woonhuis met een mini natuurcamping voor tien plaatsen.

De gemeenteraad heeft vorige week tijdens een zeer kort durende raadsvergadering met dit plan ingestemd. Precies 14 minuten duurde de vergadering waarin voornamelijk bestemmingsplannen op de agenda stonden. SGP raadslid Ton de Bruin gaf aan zeer gelukkig te zijn met deze ontwikkeling, want de zaak duurt al jaren. Maar toch had hij nog wel wat aanvullende vragen. 

De Bruin vroeg zich af waarom omwonenden geen brief hebben gekregen zodat zij een zienswijze konden indienen. En hij vroeg zich, evenals VHL Lokaal raadslid Teus Meijdam, af waarom er geen Milieu Effect Rapportage MER is uitgevoerd. 

Wethouder Huib Zevenhuizen antwoordde hierop dat gezien van de kleinschaligheid geen MER nodig was omdat er weinig aan de huidige situatie verandert. Ook was het gezien de kleinschaligheid niet nodig om omwonenden hun zienswijze op dit plan te vragen. 

Verder vroeg Meijdam zich af waarom er voor de huidige raadsleden geen A4tje was bijgevoegd over de geschiedenis van dit terrein, dit ter lering wat er allemaal heeft gespeeld. 

“Want het is jaren geleden al een vrij beladen onderwerp geweest dat de gemeente Leerdam ruim drie ton heeft gekost vanwege beslagleggingen en ontruiming van het gebied. Ook heeft de gemeente Leerdam destijds een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe bestemming voor dit gebied. Daarop kreeg de gemeente verschillende plannen binnen en kwam een winnaar uit de bus. Daarna is het jarenlang stil geweest rondom dit plan en nu ineens staat dit plan weer op de raadsagenda”, zo gaf Meijdam aan. 

Over de voorgeschiedenis van dit gebied kon Zevenhuizen niet veel vertellen, wel dat de gemeente uitvoerig in overleg is geweest met de huidige eigenaren en dat de gemeente het een mooi uitvoerbaar plan vindt. Alle gemeenteraadsleden stemden in met het plan.

Mimi van Rossem

Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden