Stadsgrachtverlichting Paardenmarkt Vianen 2020
Stadsgrachtverlichting Paardenmarkt Vianen 2020 Foto: Nico Van Ganzewinkel

Grachtverlichting Paardenmarkt Vianen gaat vrijdag weer aan

Algemeen 226 keer gelezen

VIANEN • De verlichting in de Viaanse gracht brandt weer vanaf vrijdagavond 17 sepetmber. De ontsteking is om 20:00 uur tegenover het winkelcentrum aan de Lijnbaan en wordt verricht door Herman Hello, voorzitter van het Boazbank Beheersfonds.

De Boazbank heeft ter gelegenheid van 750 jaar Paardenmarkt Vianen de Utrechtse kunstenaar Jeroen Hermkens opdracht gegeven om honderd litho’s te vervaardigen. De litho’s zijn geschonken aan het Paardenmarktcomité die ze verkoopt. 

“Het gaat heel goed met de verkoop van de litho. We horen van de kopers allemaal enthousiaste en persoonlijke verhalen over wat de Paardenmarkt voor hen betekent. Wij zijn heel vereerd met dit bijzondere gebaar van de Boazbank”, aldus het comité. Meer informatie over het bestellen van de litho is te vinden op de website.

Vanwege de onduidelijkheid en onzekerheid over de toekomstige coronamaatregelen met betrekking tot grote evenementen heeft het comité besloten dat het organiseren van de Paardenmarkt op 13 oktober niet mogelijk is. 

Er wordt nog onderzocht of de lampionnenoptocht, de kermis en het afsluitende vuurwerk binnen de maatregelen wel doorgang kan vinden. Met de verlichte ornamenten wil het Paardenmarktcomité het eeuwenoude evenement levend houden en haar sponsoren bedanken voor hun trouwe steun.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden