Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Laatste kans om op te geven voor BAAS in gemeente Vijfheerenlanden

Algemeen 384 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Laatste kans! Tot 20 september kunnen jongeren zich nog opgeven voor de zesde groep van BAAS.

Jongeren (17–28 jaar) die zoekend zijn en niet weten wat zij willen in de toekomst en die het belangrijk vinden om wat te betekenen voor een ander, die gebaat zijn bij zichzelf beter leren kennen of een moeilijk pad achter zich hebben liggen en belastbaarheid willen opbouwen en nieuwe mensen willen ontmoeten, kunnen zich aanmelden.

BAAS is een talent,- en ontwikkelprogramma (vier maanden, elke maandag, dinsdag en vrijdag) voor jongeren met (bedoeld of onbedoeld) een tussenjaar. Bekijk het BAAS programma hier: www.mdtbaas.nl/routekaart

Meer informatie, aanmelden of overleggen of het traject past? Neem dan contact op via hallo@mdtbaas.nl of bel/ app Desiré, 06-33031455 of Donna, 06-43100382.

Geen zin om te lezen? Wethouder Tirtsa legt in een video uit wat BAAS is.

Mdt BAAS
In Vijfheerenlanden is er de mogelijkheid voor jongeren om gratis deel te nemen aan BAAS. BAAS is één van de mdt (Maatschappelijke Diensttijd) programma’s in Nederland. Dit is voor jongeren tussen de 17 en 30 jaar, die een tussenjaar nemen of hebben, en deze zinvol willen besteden.

Het programma duurt ongeveer zes maanden en volgt jongeren samen in een groep (maximaal 15 personen). Het individuele traject (eigen doelen) doen ze met ondersteuning van hun eigen coach. 

Aan het einde van BAAS heeft iedere jongere toekomstdroom/ pad voor zichzelf uitgestippeld en vaak al de eerste stappen gezet, zoals bijvoorbeeld een inschrijving voor een studie, reizen, passend werk, hulpverlening, vrijwilligerswerk of iets anders.

Programma
De jongeren krijgen groepstrainingen op gebied van de groep (zelfde schuitje, elkaar inspireren en lol maken), talent & skills (wie ben je, wat is jouw droom en wat zijn jouw talenten en skills), Persoonlijke groei (oefenen in persoonlijk leiderschap skills) en Impact maken (je talenten en skills verder ontwikkelen door je in te zetten voor een ander en de wereld samen mooier maken).

Naast het vrijwilligerswerk (IMPACT maken) doen, krijgen ze ook de mogelijkheid om studie,- en beroepskeuzetesten te doen (in samenwerking met jongerenloket en leerwerkloket Vijfheerenlanden). De coach ondersteunt de jongere in het behalen van hun eigen doelen, keuzes maken en stapjes zetten voor die mooie toekomst. 

De jongere rondt zijn BAAS traject af als een EINDBAAS met een certificaat in het bijzijn van de andere eindbazen, vrienden en familie.

De Bazen
De deelnemers van BAAS hebben hele verschillende achtergronden. Dit zijn bijvoorbeeld jongeren die niet weten wat ze willen studeren, of al een diploma hebben maar hier niet hun werk van willen maken. Die een tussenjaar nemen om erachter te komen wat ze écht leuk vinden en wat écht bij ze past.

Maar ook jongeren die door uitdagingen (denk aan taalbarrière, fysieke beperking, gedrags,- of psychische problematiek) toe zijn aan (weer) lekker deelnemen aan de maatschappij, andere jongeren ontmoeten, uitgedaagd willen worden, weer durven dromen en willen investeren in zichzelf en hun toekomst.

Praktische info
Laatste groep dit jaar start 27 september. Jongeren zijn 16 uur in de week aan de slag voor vier maanden op maandag, dinsdag en vrijdag. Tijdens het IMPACT maken krijgen de jongeren een kleine vergoeding voor hun inzet. Onkosten worden vergoed.

De trainingen, workshops en coaching vindt plaats in Leerdam en Vianen. 

Kijk ook eens op de website of op de Facebook of Instagram pagina van BAAS. Een poster en/ of stapel flyers van mdt BAAS nodig? Laat dat even weten via: hallo@mdtbaas.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden