Afbeelding
Foto: Lukas Gojda - nl.123rf.com

Online bijeenkomst ‘Mijn bijzondere kind wordt 18’ in Vijfheerenlanden

Algemeen 202 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Voor ouders met een bijzonder kind wordt door Mantelzorg Vijfheerenlanden op donderdag 30 september de online bijeenkomst ‘Mijn bijzondere kind wordt 18’ gehouden.

Voor ouders met een bijzonder kind dat 18 jaar wordt, verandert er veel. Niet alleen voor hun zoon of dochter, maar ook voor de ouders zelf. 

Maar wat precies en waar moeten ouders allemaal aan denken? Wanneer moeten zaken geregeld worden? Wordt er niets vergeten en waar is hulp te vinden om de dingen goed en soepel te laten verlopen? 

Tijdens deze bijeenkomst worden ouders in vogelvlucht meegenomen langs wetten en regels, mogelijkheden en valkuilen. En er is ruimte voor vragen of het delen van tips en ervaringen. 

Onderwerpen
In de bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Overgang van Jeugdwet naar Wmo, Wlz, Zvw;
• School- Leerplicht-Dagbesteding;
• Wonen;
• Op eigen benen: financieel verantwoordelijk;
• Bewind, Mentorschap en Curatele

De bijeenkomst op 30 september wordt via Teams gehouden, gaat om 19:00 uur van start en zal om 21:30 uur afgelopen zijn. Deelname is gratis. Aanmelden kan door te mailen naar info@mantelzorgnieuwegein.nl of bel voor meer informatie Marije Köhler op 06-83556874. Deze bijeenkomst wordt in samenwerking met Mantelzorgsteunpunt Nieuwegein aangeboden. 

Mantelzorg VHL is er voor alle mantelzorgers in Vijfheerenlanden. Het mantelzorgpunt biedt ondersteuning bij de zorg voor een ander door middel van 1-op-1-gesprekken, eenmalige bijeenkomsten en meerdaagse cursussen. Mantelzorg VHL is onderdeel van Welzijn Vianen en SamenDoen. 

Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op: www.welzijnvianen.nl en www.samendoen.expert of bel naar 0345-637363.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden