Afbeelding
Foto: Anne Marie Hoekstra

Cursus ‘De Zorg de Baas met dementie’ in Groot-Ammers

Algemeen 144 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De cursus ‘De Zorg de Baas met dementie’ start op donderdag 23 september in Groot Ammers.

Deze cursus is voor mensen die zorgen voor een naaste met (beginnende) dementie of vermoeden van dementie. De cursus wordt georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg Molenlanden en is bedoeld voor mantelzorgers die uit Molenlanden en Vijfheerenlanden komen of die voor iemand zorgen die in één van deze gemeentes woont.

Dementie is een ziekte die grote gevolgen heeft, zowel voor degene die de ziekte krijgt, als voor de familie, vrienden en bekenden. Iemands persoonlijkheid kan veranderen en er is steeds meer ondersteuning nodig. Het doel van deze cursus is het voorkomen van (beginnende) overbelasting en u specifieke tips en ondersteuning te bieden in uw zorgsituatie.

Tijdens zes bijeenkomsten krijgt men informatie over (omgaan met) dementie. Daarnaast is er ruimte om ervaringen te delen en onderling tips uit te wisselen.

Data zijn op 23 september, 7 en 21 oktober, 4 en 25 november en 2 december. Tijd is telkens van 13.00 tot 15.00 uur. De cursus wordt gegeven in de Hof van Ammers aan de Bernhardstraat 15 in Groot-Ammers. Prijs: 10 euro.

Voor meer informatie of aanmelding: Steunpunt Mantelzorg Molenlanden via 085-0066089 of per e-mail via info@welzijnmolenlanden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden