• Jannie en Bert de Jong met op de achtergrond het pontje.
• Jannie en Bert de Jong met op de achtergrond het pontje. Foto: Mimi van Rossem

Wens voor Bert de Jong gaat in vervulling: Onvergetelijk dagje varen op de Linge

Algemeen 1.617 keer gelezen

LEERDAM • Zondag ging voor Bert de Jong een prachtige wens in vervulling. Hij mocht een dagje varen op de Linge. 

In de weken voor de kerst heeft de Rotary Leerdam vorig jaar december bij de Grote Kerk in het centrum van Leerdam een wensboom geplaatst. Naast de boom stond een speciale kerstbrievenbus waar iedereen een wens in kon deponeren. Er waren veel wensen ingestuurd en de leden van de Rotary hadden er een grote klus aan om drie wensen uit te zoeken die vervuld zouden worden.

Afgelopen zondag is de eerste wens vervuld. Jannie de Jong uit Leerdam had een wens ingestuurd voor haar man Bert. Graag wilde zij een dagje met haar gezin op de Linge varen.

Pontje
Nu heeft het hele gezin sowieso iets met de Linge en zeker met het gebied van de Galgenwaard, omdat Jannie en Bert 11 jaar lang het pontje hebben gevaren. Duizenden mensen zijn door het echtpaar de Linge tussen Oosterwijk en Heukelum overgezet. Ook had het echtpaar de zorg voor het terrein en in een klein gebouwtje dat op het terrein staat hebben zij ontelbare kopjes koffie en heel veel lekkers gemaakt voor de dagjes mensen en de bootjesbezitters die bij de Galgenwaard kwamen overnachten.

En natuurlijk niet te vergeten de jaarlijkse Oosterwijkse Jeu de boules, dat mede door hen werd georganiseerd en ook op de Galgenwaard werd gehouden. Dus was het echt vanzelfsprekend dat het echtpaar hier een poosje aanlegde tijdens de tocht met de sloep van Eco Sloepverhuur uit Arkel. 

Genoten
Het gezin heeft genoten van deze mooie middag op de Linge. Zeker Bert, die nadat hij jaren geleden een herseninfarct heeft gehad en erg afhankelijk is geworden van de mensen om hem heen, een dagje uit of een vakantie er eigenlijk niet meer inzit. Wat was Bert verrast toen de leden van de Rotary bij hem thuis kwamen om te vertellen dat hun wens vervuld ging worden.

Zoon Jurgen merkte op dat het een heel mooi initiatief is van de Rotary Leerdam. “Mijn vader heeft de hele vaart stil in de sloep gezeten en genoten van alles. Ook van al het heerlijks dat in de picknickmand zat, die door de verhuurder van de sloep met veel lekkers was gevuld. Het was prachtig en onverwacht. Het voelt als het winnen van een hoofdprijs. Wat en mooi initiatief van de Rotary Leerdam en ik hoop dat de boom de komende kerst weer voor de kerk komt te staan.”

De wensboom kwam mede tot stand met medewerking van de Rabobank, Print Pro Leerdam, Stadshart Leerdam, de gemeente Vijfheerenlanden. en de Grote Kerk. De Rotary hoopt dat met deze boom een nieuwe traditie is gestart. Het plan is om ook dit jaar een boom neer te zetten.

Mimi van Rossem

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden