• Foto van de set van Utrechtse Schatkamers
• Foto van de set van Utrechtse Schatkamers Foto: Aangeleverd

Utrechtse Schatkamer van RTV Utrecht ‘on tour’

Algemeen 521 keer gelezen

REGIO • Vanaf 14 augustus is de Utrechtse Schakamer van de regionale zender RTV Utrecht is terug van weggeweest, maar wel in een nieuw jasje. De taxatiedagen van de Utrechtse Schatkamer zijn al jaren een groot succes. Van heinde en verre kwamen honderden kijkers en luisteraars hun kunst, antiek en curiosa laten taxeren. 

Dit jaar gaat het iets anders. De programmamakers nemen de Utrechtse Schatkamer mee de regio in en gaan ‘on Tour’. De zeven afleveringen van de Utrechtse Schatkamer on tour zijn vanaf 14 augustus te zien op RTV Utrecht en online.

In schuurtjes en op zolders
Margreet van Gils gaat van Breukeleveen tot Tull en ’t Waal om te kijken wat er in schuurtjes en op zolders ligt. De eigenaren van de meest bijzondere vondsten nodigt ze uit om mee te gaan naar taxateur Willem Oderkerk in Amersfoort.

Willem: “Ik wist natuurlijk niet waar Margreet mee terug zou komen, maar het overtreft mijn stoutste verwachtingen! Zonder al te veel te verklappen: we ‘ontdekten’ een schilderij van een zéér bekende Nederlander dat de eigenaar eigenlijk alleen bewaarde omdat hij de lijst zo mooi vond. We konden een heel mooi prijskaartje op het schilderij plakken voor hem.”

Margreet: “Er is natuurlijk niets leuker dan een beetje neuzen bij de mensen thuis. Van porseleinen beelden die al 5 keer bíjna in de kliko eindigden tot prachtige 17e eeuwse klokken, ik zag het allemaal. Sommige dingen bleken onverwachts heel waardevol, anderen hadden vooral een prachtig verhaal.”

De Utrechtse Schatkamer on tour is vanaf zaterdag 14 augustus te zien op RTV Utrecht en daarna online te bekijken via www.rtvutrecht.nl/gemist of in de App van RTV Utrecht

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden