Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Politiek West Betuwe heeft kritiek op onderhoud openbare ruimte

Algemeen 332 keer gelezen

WEST BETUWE • De fractie van Leefbaar Lokaal Belang (LLB) liet vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota forse kritiek horen op het onderhoud van de begraafplaatsen en de openbare ruimte.

“We vinden het schandalig hoe het college met onze begraafplaatsen omgaat. Ook de reactie op klachten laat te wensen over. LLB heeft alle 31 begraafplaatsen bezocht en bij het merendeel is het bar en boos”, zei Petra van Kuilenburg. “Dit is geen onderhoudsniveau A.” 

De LLB-leidster stelde vast dat ook de openbare ruimte geen schoonheidsprijs verdient. “Onze inwoners worden hier elke dag mee geconfronteerd. Het is onacceptabel dat de prullenbakken in het buitengebied niet regelmatig worden geleegd. De oplossing met extra zakken aan de zijkant helpt niet, want die zijn snel kapot.” 

Van Kuilenburg wilde weten hoe het college de situatie denkt te verbeteren. “Inwoners hebben recht op een schone openbare ruimte. Het is ook hun leefomgeving. Prullenbakken moeten minstens een keer per week worden geleegd”, aldus Van Kuilenburg die benadrukte dat LLB daar geld voor over heeft. 

VVD-voorman Frank Broedelet had het gevoel dat het groenonderhoud onder de maat is en CDA-leidster Dittie van Zee liet weten dat ze hier regelmatig klachten over krijgt. Ook PvdA-woordvoerder Hennie Challik constateerde dat de bezuinigingen op het groenbeheer zijn doorgeschoten. 

“We horen geluiden dat het soms verrommelt in het openbaar gebied. De toegangswegen tot de kernen zijn onze visitekaartjes. Daar mag kritisch naar gekeken worden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden