Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Burgemeester Stoop benoemt consul in de gemeente West Betuwe voor de Oorlogsgravenstichting

Algemeen 182 keer gelezen

WEST BETUWE • Gerda van Haarlem, Medewerker Buitendienst, Administratie en Planning, is onlangs door burgemeester Stoop aangesteld als consul voor de Oorlogsgravenstichting.

De vertrekkende consul, Tonnie Gijsen, heeft als dank voor zijn 14-jarige consulschap een zilveren erespeld ontvangen uit handen van Arie Harrewijn, Inspecteur bij de Oorlogsgravenstichting.

In de rol van consul is mevrouw Van Haarlem de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente West Betuwe en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. 

In de gemeente West Betuwe zijn 41 oorlogsslachtoffers gevallen: 11 Nederlandse oorlogsslachtoffers; 22 geallieerde oorlogsslachtoffers en 8 Amerikaanse militairen.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 345 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. 

De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester. 

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen zij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden