• In de Winkel van Sinkel is van alles verkrijgbaar.
• In de Winkel van Sinkel is van alles verkrijgbaar. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Van alles verkrijgbaar in Winkel van Sinkel in Haaften

Algemeen 1.584 keer gelezen

HAAFTEN • Precies tijdens een lockdown een winkel starten. Het lijkt niet verstandig, maar Bowy Kers van de Winkel van Sinkel in Haaften heeft er nog geen seconde spijt van.

In februari begon Bowy, samen met haar moeder, broer en zus, aan het ‘Winkel van Sinkel’ avontuur. De deuren moesten toen nog even gesloten blijven, maar vanaf 3 maart mochten er ook fysiek klanten naar de winkel komen. 

“Vanwege alle coronamaatregelen hebben we in het voorjaar verder geen grote aandacht besteed aan de opening van de winkel, maar we vinden het natuurlijk wel fijn als iedereen weet dat we er zijn.”

De winkel, in het voormalige pand van De Kievit, is een echte Winkel van Sinkel, waar van alles en nog wat te koop is. Van decoratie tot speelgoed, van verse bloemen tot klusspullen: noem het en het is in Haaften te vinden. “We verkopen ook tweedehands kleding en schoenen omdat we het belangrijk vinden dat goede en nog bruikbare spullen een nieuw leven krijgen.”

Bowy en haar familie zijn erg blij met hun winkel. “We wilden eigenlijk met een klein winkeltje beginnen, maar ja, het is zo’n 500 vierkante meter geworden. Dat maakt het nu wel een heerlijke winkel waarin lekker rondgelopen kan worden. Het is breed opgezet, dus iedereen heeft lekker de ruimte om te snuffelen.”

Toegevoegde waarde
In Haaften zijn veel winkels in de loop der jaren verdwenen, waardoor Bowy denkt dat de Winkel van Sinkel echt van toegevoegde waarde is voor het dorp.

“Kinderen kunnen lekker na school rondstruinen in de winkel. Er is hartstikke veel speelgoed, dus ze kunnen lekker scoren als ze dat willen. Maar ook voor ouderen kunnen we zeker wat betekenen. Het is fijn dat zij op het eigen dorp benodigde spulletjes kunnen krijgen. Maar mochten zij iets zoeken, en wij hebben het niet, dan kunnen zij het bestellen en nemen we het voor hen mee bij de groothandel. Mocht het dan eventueel niet goed zijn, dan kunnen zij het ook altijd weer bij ons terugbrengen. Dat is het mooie van een Winkel van Sinkel: we kunnen het dan altijd weer in de winkel kwijt.”

Naast een breed scala aan artikelen, kunnen inwoners van Haaften aan de Dreef 24 ook terecht voor kaarten, postzegels en het versturen en ophalen van pakketjes. “We werken samen met een aantal pakketdiensten, zoals GLS en Homerr.”

De Winkel van Sinkel in Haaften is alle dagen van de week, behalve zondag, open tussen 9:00 en 17:30 uur. 

Bowy en haar familie staan iedere dag enthousiast klaar. “Dit is een ontzettend leuk project waar we allemaal veel energie van krijgen.” 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden