• Henk Bos bij de caravan van zoon Frank, bestickerd in het logo en de kleuren van Max Verstappen.
• Henk Bos bij de caravan van zoon Frank, bestickerd in het logo en de kleuren van Max Verstappen. Foto: @Levien Vermeer

Vader en zoon uit Asperen gaan met ‘Red Bull’ caravan naar Max Verstappen

Algemeen 2.004 keer gelezen

ASPEREN • Vanavond vertrekken ze, en donderdag aan het eind van de dag hopen ze op de camping van het autocircuit Red Bull Ring in Spielberg te arriveren: Henk Bos (58), zoon Frank (32) en twee vrienden.

“Caravan neerzetten, paar boodschappen doen, en we zijn er klaar voor”, zegt Henk Bos zelfverzekerd. “Het is een hele happening, want je komt niet alleen maar voor één race. Vrijdag beginnen de vrije trainingen, zaterdag is de derde vrije training en de kwalificatie, terwijl er ook andere klassen rijden. En zondag gaan we Max aanmoedigen natuurlijk.”

Hij verheugt zich merkbaar op het raceweekend: “Ze maken er een heel spektakel van daar, met stuntvliegtuigen in de kleuren van Red Bull.” Zo ziet de caravan waarin ze het weekend doorbrengen er trouwens ook uit. Zijn zoon liet die strak donkerblauw spuiten en in het Red Bull logo bestickeren.

“Afgelopen winter hebben we het tweedehands kampeeronderkomen helemaal gestript en verbouwd. Het toilet- en douchehokje hebben we er uit gehaald, want er moest een koelkast komen, voor de frisdrank, weet je wel”, grapt Henk. “Plus een skuttelbraai, voor de inwendige mens. De toiletfaciliteiten op het terrein zijn perfect, daarvoor heb je geen eigen privacy nodig op dat vlak.”

Toen een paar weken geleden bekend werd dat de fans weer zonder coronarestricties welkom waren bij de Grand Prix in Oostenrijk, hebben ze in sneltreinvaart de laatste hand gelegd aan de caravan. “De ingebouwde geluidsinstallatie is getest, die doet het ook”, constateert Henk.

Hartkloppingen
In de tijd voordat de kinderen kwamen ging Henk altijd naar de TT in Assen, en nam zijn vrouw Anita mee.

“We konden logeren bij m’n tante in Borger. Dan vierden we de nacht van Assen, weet je wel? Oké, dat is overgegaan, maar ik ben altijd een race-fan gebleven.” 

Dan heeft hij het over de tijd van Schumacher en Jos Verstappen, de vader van Max. “Die kon je nog gewoon op de Nederlandse tv bekijken, nu heb ik Ziggo ingekocht om het racen te volgen.”

Ferrari
Een echte Ferrari, dat was het voor hem. “Als we op vakantie in Italië of Spanje waren, zijn we altijd naar de races gaan kijken in bloedhete kantines met onze Ferrari pet op”, lacht Henk. “In Italië zijn ze zo crazy, al rijdt die rode auto achteraan, dan staan ze nog op de banken te springen, en alle generaties hè?”

Zijn kinderen hebben de F1 met de paplepel ingegoten gekregen, zegt hij. “We zaten met zijn vieren op de bank, niet om voetbal te kijken, maar naar de Formule-1 races. Ja, en ik zat met hartkloppingen te wachten op de start”, bekent Henk. “In de eerste bocht gebeuren vaak ongelukken, dat moet je niet hebben natuurlijk.”

Dochter Sabrina (30) beaamt: “Ik ben opgegroeid met de F1, ik kon al die namen opnoemen, ik wist er alles van, echt waar hoor.”

Tactiek
Wat is er zo aantrekkelijk aan het racegebeuren? “Je volgt de races het hele jaar door, dan weet je wat er speelt en hoe de tactiek ingezet wordt, bijvoorbeeld met de bandenspanning en het verwisselen. Het is de snelheid en de spanning. Max haalt in en remt uit waar niemand anders dat doet. Door zijn stuurmanskunsten springt hij vaak ineens naar voren. Dat geeft hem extra kwaliteit, en dat maakt het voor ons als Nederlanders mooi om naar te kijken. Hij heeft nu ook een betere auto, daarom is de titelstrijd weer leuk.”

Begin augustus gaat Frank met vrienden naar Hongarije en eind augustus sluit Henk zich opnieuw bij hen aan voor de Grand Prix in België. “We hebben leuke kaarten voor de tribune.”

Levien Vermeer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 22 uur geleden
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws gisteren
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden