• Het OP Jongerenplatform.
• Het OP Jongerenplatform. Foto: Aangeleverd

OP presenteert 21 ideeën voor activiteiten met Papendrechtse jongeren

Algemeen 201 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft een lijst van 21 activiteiten gepresenteerd voor Papendrechtse jongeren tijdens de lockdown in de Kerstvakantie.

Volgens OP kunnen de plannen snel in uitvoering worden gebracht. “Zeker als de verantwoordelijk wethouder Jeugd daarvoor jeugdcentrum Suppord inschakelt, dan moet het kunnen slagen”, aldus de partij in een brief aan het gemeentebestuur van Papendrecht.

Samen met het OP Jongerenplatform, dat in de afgelopen zomer is opgericht, heeft de partij een aantal ideeën geformuleerd waar de jongeren van Papendrecht wat aan zouden kunnen hebben. Deze ideeën kunnen binnen heel korte termijn worden uitgevoerd, zodat nog deze ‘vakantieperiode’ aan jongeren een leuk en aantrekkelijk aanbod van activiteiten kan worden gedaan.

De ideeën zijn onder meer een kleinschalige BMX-baan aan het Wilgenpad, buitengym in parkjes, zwemmen in het buitenbad, buitensporten op verschillende locaties in het dorp, ‘zaal’-voetballen in de buitenlucht, wandeling met bijvoorbeeld erwtensoep en knakworstjes, een speurtocht, een ‘gekke loopjes’-wedstrijd, het Groot Papendrechts Dictee voor de jeugd, een verhalen- en gedichtenwedstrijd, starten met de aanleg van een tiny forest, een fietstocht, hindernisbaan, springkussen, een natuurcollage, stoepkrijten, stenen verven en verstoppen en zoeken, buiten knutselen en schilderen op het Marktplein, activiteiten in de voormalige bibliotheek en buiten theater maken, zingen en dansen in samenwerking met ToBe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden