• Thomas Verhoeven.
• Thomas Verhoeven. Foto: Nanda van Heteren

Thomas Verhoeven debuteert op WK Zwemmen: ‘Heel trots dat ik hier ben’

Sportt 175 keer gelezen

ABU DHABI/PAPENDRECHT • Papendrechter Thomas Verhoeven heeft tussen 16 en 21 december zijn debuut gemaakt op de Wereld Kampioenschappen (WK) korte baan (25 meter) zwemmen in Abu Dhabi. Individueel kwam hij aan de start op de honderd meter vlinderslag. Ook was Verhoeven onderdeel van de 4x50 meter vrije slag mannenestafetteploeg in de series.

In de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten zwom Verhoeven in de series van de honderd meter vlinderslag 52,60 seconden, dit was goed voor de 43e plaats. De Papendrechter zwom ook in de series van de 4x50 meter vrijeslag voor mannen. Na Stan Pijnenburg (21,52) en de 21,14 van Kenzo Simons was het de beurt aan Verhoeven. Hij tikte na 22,04 aan. Thom de Boer zwom met 21,00 seconden naar een totaaltijd van 1.25,70 seconden. Dit was de vierde tijd.

In de finale werd Verhoeven vervangen voor Jesse Puts. Het kwartet (Jesse Puts 21,30, Stan Pijnenburg 20,91, Kenzo Simons 21,16 en Thom de Boer 20,41) tikte als derde aan in 1.23,78 seconden.

Verhoeven zette afgelopen zondag het volgende bericht op zijn persoonlijke Facebookpagina: ‘I did everything I could to make it a success, but the performance wasn’t there this week. But, I’m still very proud to be here and what I achieved last season. For now it’s time to rest and recover. I can’t wait for the long course season. #arenawaterinstinct #provada #AbuDhabi #voorgoud’.

Het sociale media platform vertaalt dit naar: ‘Ik heb er alles aan gedaan om het tot een succes te maken, maar het optreden zat er deze week niet in. Maar, ik ben nog steeds heel trots dat ik hier ben en wat ik afgelopen seizoen heb bereikt. Voor nu is het tijd om uit te rusten en te herstellen. Ik kan niet wachten op het lange cursusseizoen.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden