• Het beeld 'Weerklank' van Eppe de Haan.
• Het beeld 'Weerklank' van Eppe de Haan. Foto: Aangeleverd

Stichting: ‘Vertrouwen erop dat reddingsactie Beeldenboulevard gaat slagen’

Algemeen 236 keer gelezen

PAPENDRECHT • Stichting Beeldenpark heeft er vertrouwen in dat de Beeldenboulevard behouden kan blijven voor Papendrecht en de Drechtsteden. “Maar we zijn er nog niet”, voegt voorzitter Bas den Hartog eraan toe.

In november heeft er in deze krant een oproep gestaan om de Beeldenboulevard in Papendrecht financieel te steunen. Dit omdat de gemeente, gezien allerlei ombuigingen, de subsidie aan Stichting Beeldenpark definitief gaat beëindigen. Inmiddels is gebleken dat heel veel Papendrechters de Beeldenboulevard een warm hart toedragen.

Hartverwarmend
Bas den Hartog: “Wij zijn ontzettend blij met alle donaties en hartverwarmende reacties die wij mochten ontvangen. Van donateurs hebben wij inmiddels een kleine 2000 euro ontvangen. Velen hebben gehoor gegeven aan ons verzoek om jaarlijks een bedrag aan ons over te maken.”

“Bouwstoffenhandel Rivierendriesprong en van Heeswijk Advies, die ons al vele jaren sponsoren, hebben ons geholpen met een extra bedrag en ook MobiCem en van den Hil Beheer hebben een mooi bedrag aan ons overgemaakt. Ook heeft een andere belangrijke sponsor, die niet apart genoemd wil worden, een bedrag toegezegd. Verder lopen er nog een aantal aanvragen bij diverse sponsoren.”

Beeld kopen
“Er is zelfs sprake van dat een groep bewoners zo gehecht is aan een beeld dat zij het willen kopen. Al met al zijn wij op de goede weg en wij hebben er vertrouwen in dat wij voorlopig kunnen doorgaan met onze activiteiten voor de Beeldenboulevard. Maar we zijn er nog niet, dus extra geld is nog steeds meer dan welkom.”

De stichting kan gesteund worden door als donateur een bedrag van 25 euro over te maken. Met voldoende steun kunnen de activiteiten in Papendrecht dan worden voortgezet. Een grotere, maar ook een kleinere bijdrage is natuurlijk meer dan welkom. De donatie kan worden overgemaakt op rekening NL60 RABO 0397 6475 65 t.n.v. Stichting Openluchtmuseum Beeldenpark Drechtoevers.

Den Hartog: “Helaas hebben wij niet van alle donateurs een emailadres ontvangen. Daarom vragen wij aan iedereen die een donatie heeft overgemaakt om een mailtje te sturen naar info@beeldenparkdrechtoevers.nl met de mededeling dat u ons steunt en de vermelding van uw email- en huisadres.”

“Wij kunnen dan als dank al onze donateurs op de hoogte stellen wanneer wij speciaal voor hen één of meerdere rondleidingen gaan geven. Daarnaast zullen wij hen via de nieuwsbrief van onze Vrienden op de hoogte houden van de ontwikkelingen met betrekking tot de Beeldenboulevard in Papendrecht, maar ook omtrent onze locaties in Zwijndrecht en Alblasserdam. Ook zal men worden uitgenodigd voor de viering van ons 25-jarig jubileum in september 2022.”

Voor meer informatie over het Beeldenpark wordt verwezen naar de website: www.beeldenparkdrechtoevers.nl, Facebook en Instagram.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden