• De trap richting het viaduct van de N3.
• De trap richting het viaduct van de N3. Foto: Aangeleverd

Omwonenden in Papendrecht blij met trap naar N3 en Alblasserbos

Algemeen 989 keer gelezen

PAPENDRECHT • Dankzij een onlangs aangelegde trap is het Alblasserbos gemakkelijker bereikbaar geworden voor inwoners van de wijk Molenvliet/Wilgendonk in Papendrecht. Buurtbewoners maken er dankbaar gebruik van.

Met de verbinding gaat een lang gekoesterde wens in vervulling van onder meer Henk Scherff uit Papendrecht, die een jaar of vijf geleden namens wijkplatform Molenvliet/Wilgendonk een pleidooi hield voor een trap in het talud aan de oostkant van het viaduct naar het fietspad van het viaduct. Dit deed hij toen Rijkswaterstaat in het gemeentehuis van Papendrecht voor een groep belanghebbenden de plannen voor de reconstructie van de kruising A15 en de provinciale weg N3 presenteerde.

Geen geslinger
Henk: “Als wandelaar naar het Alblasserbos hoefde je dan niet eerst de slinger langs het Oostpolderpark van het fietspad te maken om op de oprit naar het viaduct te komen. Je was sneller in het bos en ook weer sneller thuis als er een trap zou zijn. Het talud is daar nogal stijl. Menigmaal ging de afdaling sneller dan de klauterpartij naar boven als je op weg naar beneden uitgleed, want ik was niet de enige die zo de weg probeerde af te snijden, want als het nat was, dan was het glad.”

“Ons pleidooi was dat het Alblasserbos daardoor een beetje gemakkelijker bereikbaar zou worden voor wandelaars en de lopers van de atletiekvereniging Passaat. Het werd welwillend aangehoord; het leek niet veel indruk te maken. Ik had er geen verwachting van en klauterde nadien gewoon door”, vervolgt Henk.

Vol verwachting
De laatste maand was het fietspad van de N3 naar de Provincialeweg afgesloten en moest Henk op de terugweg de omweg maken via de Veerweg haar het centrum. “Vol verwachting keek ik dan ook uit naar het moment dat het fietspad over het viaduct weer open zou gaan. Dat zou op 13 november zijn.”

Henk: “Dat de trap er zou komen, had ik nooit meer verwacht. Groot was dan ook mijn verrassing toen ik vorige week onder het viaduct richting PKC liep en opeens een mooi paadje en prachtige betonnen trap tegen het talud zag. Geweldig! Een dikke pluim voor de gemeente Papendrecht, Rijkswaterstaat en de aannemers. Ik zou zeggen: Wilgendonkers, ga die mooie trap op en geniet van een rondwandeling door het bos! Het versterkt het immuunsysteem en je wordt er blij van. Broodnodig in deze tijd.”

• De trap richting het viaduct van de N3.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het beeldje 'De Swimship'.
Wiekslag bedankt De Geul voor twee jaar samenwerking met bijzonder beeldje Sport 5 uur geleden
• Glijen en Rijen enkele jaren geleden.
Hemelvaartsrit Glijen en Rijen voert ditmaal door de Alblasserwaard Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Openingstijden Baggermuseum tijdens de meivakantie Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden