• Tijdens de rust attendeerde Van der Staay de ploeg op enkele aandachtspunten.
• Tijdens de rust attendeerde Van der Staay de ploeg op enkele aandachtspunten. Foto: Aangeleverd

Nog werk aan de winkel voor Drechtstedenteams

Sport 92 keer gelezen

REGIO • De dames van Drechtsteden konden ook hun derde veldcompetitiewedstrijd niet in winst omzetten. In de zaal oefende de mannen tegen Feyenoord 2. Deze wedstrijd werd nipt verloren.

Bij de dames maakt trainer Raymond van der Staay voorderingen in de opmaak naar de zaalcompetitie. Zondag zag hij zijn team, in de thuiswedstrijd tegen T.O.G.B., lange tijd gelijke tred houden. Onder een heerlijk zonnetje kon de ploeg op het Reyerpark 25 minuten lang de tegenstander uit Berkel en Rodenrijs bijhouden. De laatste 5 minuten voor rust werd de druk te hoog, liep de ploeg ook nog een tijdstraf op, en was het verschil bij rust alsnog ruim met 5-11.

Tijdens de rust attendeerde Van der Staay de ploeg op enkele aandachtspunten die het de tegenstander lastiger moesten maken. Dit pakte ook goed uit en voorzichtig kwam de ploeg terug in de wedstrijd (10-14). Helaas kon de ploeg dit niet in de hele tweede helft volhouden. Ondanks dat het meerdere malen in een overtal positie kwam werd het toch een redelijk grote nederlaag met 14-23.

Van der Staay zag dat zijn ploeg het verdedigend steeds beter doet maar dat het aanvallend nog te kort komt. Toch ziet hij wekelijks vorderingen bij zijn ploeg die het zondag om 11.45 uur in Rotterdam moet opnemen tegen Atomium’61. Ook een ploeg die na drie wedstrijden nog op 0 punten staat.

De heren oefenden in de zaal. Zaterdagavond kwam Feyenoord 2 op bezoek. De gasten, die een klasse hoger spelen, hebben een fysiek sterke ploeg. Het was dan ook een stevige pot die nipt met 29-30 verloren ging.

In de aanloop naar de zaalcompetitie heeft coach Lazar Popov zaterdagavond een mooie gelegenheid om de gehele selectie aan het werk te zien. In de Reyerhal speelt de ploeg in een driekamp met het tweede team en Roda’71 uit Rotterdam. Een mooie gelegenheid om de ploeg samen te stellen die op 2 oktober aan de competitie gaat beginnen. Aanvang van de Driekamp is om 18.30 uur.