• Het team van Werkbank Drechtsteden.
• Het team van Werkbank Drechtsteden. Foto: Aangeleverd

Werkbank Drechtsteden en Unique Nederland geven training ‘Werkmaatje’

Algemeen 161 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • De Werkbank Drechtsteden organiseert samen met Unique Nederland een unieke training waarbij vrijwilligers worden opgeleid tot ‘werkmaatje’. Deze samenwerking is tot stand gekomen door Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen te Dordrecht.

Een werkmaatje biedt ondersteuning aan iemand voor wie het lastig is om passend werk te vinden of om op een succesvolle manier de weg te vinden in een nieuwe baan. Een werkmaatje biedt een luisterend oor, zoekt mee naar oplossingen voor belemmeringen en neemt de ander bij de hand bij het zoeken naar mogelijkheden om een passende werkplek te vinden. 

Ook biedt een werkmaatje ondersteuning als het qua vaardigheden zoals taalgebruik en computervaardigheden even lastig is en kijkt mee als er wat steun nodig is om in een nieuwe baan de weg te vinden. Een maatje is zo van onschatbare waarde en kan daadwerkelijk het verschil maken in iemands leven.

Tijdens de training kunnen werkmaatjes ook hun eigen talenten (her)ontdekken en leren deze optimaal te benutten voor het eigen welzijn en dat van anderen. De training omvat zes dagdelen en wordt gegeven door een ervaren coach/trainer van Unique. De training vindt plaats bij Werkbank Drechtsteden te Papendrecht, start in oktober 2021 en wordt kosteloos aangeboden. Meer informatie is te vinden op www.werkbankdrechtsteden.nl en op te vragen via info@werkbankdrechtsteden.nl.

Belangstellenden kunnen ook De Werkbank bezoeken aan de Kattestaart 2 in Papendrecht (1e etage). Het werkcafé is elke donderdagmiddag geopend, van 13.00 tot 16.00 uur (zonder afspraak). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden