• De Oude Bibliotheek.
• De Oude Bibliotheek. Foto: Geurt Mouthaan

Kosten verbouwing Oude Bibliotheek lopen op tot 1.060.000 euro

Algemeen 374 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Een veel soberder verbouwing en tegelijkertijd een hogere kostenpost; de verbouwing van de Oude Bibliotheek in Alblasserdam tot centraal zorgloket gaat volgens het college 85.000 euro meer kosten dan de begrote 975.000 euro.

Dat melden burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Eerder was al duidelijk dat het budget van 975.000 euro bij lange na niet voldoende was om de oorspronkelijke plannen te realiseren.

De offertes vanuit de bouwbranche wezen uit dat de kosten daarvan veel hoger lagen. Het college besloot eerder dit jaar daarom de plannen terug te nemen en aan te passen.

Stijgingen
Maar ook met een sterk versoberde versie lukt het niet om binnen de 975.000 euro te blijven. ‘Hierbij dient terdege rekening gehouden te worden met het gegeven dat de bezuinigingen en versoberingen inmiddels volledig teniet zijn gedaan door de stijgingen in de kosten van de bouw, gemiddeld met 5,34 %’, stellen burgemeester en wethouders.

Daarom vragen zij aan de gemeenteraad om de 85.000 euro die de stichting Openbare Bibliotheek Alblasserdam bij de overdracht van het gebouw schonk aan de gemeente voor de verbouwing in te zetten.

Beroep
‘Vanuit onze zorg voor de basiskwaliteit van het gebouw (lift en lichtinval) en de hogere kosten van architect, installateur en projectleiding, ontkomen wij er niet aan om het totaal beschikbare budget van 975.000 euro bij te stellen en doen wij een beroep op het (liquidatie)bedrag van 85.000 euro dat stichting Huisvesting OBA destijds heeft geschonken aan de gemeente.’

De afspraak met de aannemer is inmiddels al wel gemaakt. Voor 4 september moest daarvoor de handtekening gezet worden, omdat anders een derde aanbestedingsronde nodig was geweest. ‘Gezien de almaar stijgende bouwkosten had dat alleen maar tot nog hogere kosten geleid.’

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden