Afbeelding
Foto: Bert Bons

Meerdere activiteiten tijdens Open Monumentendag in Alblasserdam

Algemeen 1.228 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De plaatselijke tentoonstellingscommissie van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard (HVWA) haakt in op het thema van de Open Monumentendag, die dit jaar op zaterdag 11 september plaatsvindt. Voor 2021 is dit ‘Mijn monument is jouw monument’.

Die dag wordt tijdens de ‘Open Dag’ in De Rederij (het gemeentehuis) aan het Cortgene 2 om 10:15 uur een fototentoonstelling geopend. Deze expositie laat de geschiedenis zien van de Alblasserdamse gemeentehuizen door de jaren heen. Ook zijn er foto’s van het oorspronkelijke interieur te zien. De fototentoonstelling blijft er de komende maanden hangen.

Vanaf 11.00 uur zijn bij Jan van Asperen, Oost Kinderdijk 341 (ingang Noordenstoep), gebeeldhouwde boerenwagens te bewonderen uit de Alblasserwaard, Tielerwaard, Vijfheerenlanden en de Bommelerwaard.

Gelijktijdig met de Open Monumentendag houdt de Historische Vereniging West-Alblasserwaard in haar pand aan het Cortgene 3 ‘Open Huis’. Omdat de HVWA dit jaar 40 jaar bestaat, is er een fototentoonstelling ingericht over haar geschiedenis en wat er door deze vereniging zoal gedaan wordt. Ook op zaterdag 18 september is deze tentoonstelling nog te zien. Op beide data zijn belangstellenden van harte welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden