• Erik en Toos Groenedijk tijdens een vorige opruimactie.
• Erik en Toos Groenedijk tijdens een vorige opruimactie. Foto: Aangeleverd

Tiende zwerfafval opruimactie op 18 september in Alblasserdam

Algemeen 159 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op zaterdag 18 september tijdens World Cleanup Day wordt weer een zwerfafval opruimactie gehouden in Alblasserdam. Het wordt de tiende editie voor organisator Peter van der Spoel.

Omdat het coronavirus nog steeds rondwaart, gaat het opruimen op dezelfde manier als bij de vorige keer in juni. Het is de bedoeling dat Peter bij iedereen die zich aanmeldt als deelnemer aan de opruimactie alle benodigde spullen (hesje, grijper, handschoenen, vuilniszakken, plattegrond van de wijk en een door Plus van Holten beschikbaar gestelde doos met 6 mueslirepen) persoonlijk thuis kom brengen in de periode voor de opruimactie. Alle spullen zijn na de vorige actie gewassen of ontsmet.

Op zaterdag 18 september kunnen de deelnemers van 09.30 tot 12.00 uur in de eigen wijk gaan opruimen. Iedereen krijgt van Peter een opruimgebied aangewezen via een email. Ook nu worden gevulde vuilniszakken door Peter opgehaald met een busje.

Na afloop gaat Peter vanaf 13.00 uur bij alle deelnemers langs om de uitgeleende materialen weer op te halen. “Dan geef ik op dat moment iedere deelnemer de McDonald’s-tegoedbon voor een product naar keuze, die bon is een jaar geldig. Iedere deelnemer krijgt ook een Bamboepen met Alblasserdam Schoon er op, beschikbaar gesteld door Team Terminal. Mocht er iemand niet thuis zijn dan spreken we een ander moment af.”

Vanwege het jubileum van de 10e Opruimactie heeft Peter de volgende bedrijven uit Alblasserdam bereid gevonden iets beschikbaar te stellen voor verloting: Plus van Holten heeft een Pluswaardebon beschikbaar gesteld van 20 euro plus twee bossen bloemen. Bakkerij J. van der Wegen stelt een cadeaubon van 20 euro beschikbaar. Cultureel Centrum Landvast stelt 2x2 filmkaarten beschikbaar. Kapsalon Cupido stelt een haarproductenpakket beschikbaar. Rijwielhandel Het Rijwielhuis stelt een tegoedbon van 25 euro beschikbaar. Kluswijs stelt een prachtige Stanley schroevendraaierset beschikbaar. Je kan als deelnemer maar één keer uitgeloot worden.

Vanwege de 10e keer dat de Opruimactie gehouden wordt heeft McDonald’s aangeboden deze speciale keer weer een Menubon beschikbaar te stellen in plaats van één product naar keuze.

De inschrijftermijn (zie website www.alblasserdamschoon.nl) sluit op vrijdag 17 september om 09.00 uur of als het maximale aantal deelnemers van 120 is bereikt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden