• Het overzichtskaartje van de activiteiten tijdens de Open Huis Proeverij.
• Het overzichtskaartje van de activiteiten tijdens de Open Huis Proeverij. Foto: Aangeleverd

Open Huis Proeverij op 10 en 11 september in Papendrecht

Algemeen 1.508 keer gelezen

PAPENDRECHT • In de gemeente Papendrecht wordt op vrijdag 10 en zaterdag 11 september de Open Huis Proeverij gehouden, waaraan meer dan 30 maatschappelijke organisaties meedoen. Het is dan mogelijk om te proeven van het activiteitenaanbod en kennis te maken met medewerkers en vrijwilligers.

Bij Atletiekvereniging Passaat is er voor alle leeftijden, informatie over atletiek. Bezoekers kunnen ‘proeven’ tijdens de clinics en zelf ervaren hoe leuk het is om te sporten. Gymnastiekvereniging Olympia geeft gratis proeflessen ouder-kindgym, ritmische gymnastiek en turnen. Bij Vluchtelingenwerk Papendrecht zorgen nieuwkomers in de gemeente voor lekkere hapjes. Ze vertellen hoe ze geholpen zijn door vrijwilligers van Vluchtelingenwerk. 

Bij Gemiva op locatie Fideel, de sociale wijkwinkel van Papendrecht, mag je meedoen met een creatieve workshop. De ZAPpers zijn aanwezig in kinderboerderij Papenhoeve en vertellen over basisscholen die gaan ZAPpen en de Plastic Soup Foundation. Bij de Heerlijkheid loop je de bijenroute door de boomgaard om daarna te genieten van een drankje op het boomgaardterras.

Dit is maar een kleine greep uit het aanbod op 10 en 11 september.

Drie routes
Er zijn drie verschillende routes; de Cultuur- & Natuurroute, de Zorg- en Welzijnsroute en ‘De leukste Ouder & Kind route. Op de routekaarten is vermeld op welke data en tijden de locaties open zijn en wat er te beleven valt. De routekaarten zijn te downloaden van de site van Vrijwilligerspunt Papendrecht en af te halen aan de balie van Sterk Papendrecht, Veerweg 127 in Papendrecht.

Een lekker programma
Inwoners van Papendrecht zijn van harte uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen en te ‘proeven’ van het activiteitenaanbod. Overal wacht een hartelijke ontvangst en speciale acties. Op de meeste locaties zijn demonstraties en traktaties.

Voor meer informatie: www.vrijwilligerspuntpapendrecht.nl, vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of 078-6154741.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden