• De vernieuwde bushalte aan de Ketelweg.
• De vernieuwde bushalte aan de Ketelweg. Foto: Richard van Hoek

Provincie en gemeente moderniseren ov-haltes in Papendrecht

Algemeen 499 keer gelezen

PAPENDRECHT • De bushaltes in Papendrecht krijgen momenteel een make-over. In samenwerking met de provincie Zuid-Holland heeft de gemeente onlangs de HOV-bushalte Rosmolenweg gemoderniseerd. Ook andere haltes worden binnenkort vernieuwd.

Met ingang van de nieuwe dienstregeling krijgt de vernieuwde halte aan de Rosmolenweg de naam: Papendrecht Ketelhaven. De bushokjes krijgen de kleuren rood en grijs.

Hoogwaardig ov
Na de halte aan de Rosmolenweg zijn de R-net bushaltes aan de beurt: Matenasche Scheidkade, Noordkil, Westkil, Viaduct N3 oost (perrons E en F), Kennedylaan. Ook de HOV-halte Kooyhaven wordt opgeknapt. Wethouder Kees de Ruijter legt uit: “De gemeente werkt samen met de provincie Zuid-Holland aan het versterken van hoogwaardig openbaar vervoer. Met aantrekkelijke busverbindingen wordt het nóg aantrekkelijker om de auto te laten staan.”

Herkenbare inrichting
Op elk perron komt een rood-grijs bushokje met een bankje en windscherm. Ook wordt er een nieuw paneel met digitale reizigersinformatie geplaatst. De haltes worden vergelijkbaar met de bushaltes Burgemeester Keijzerweg, Viaduct N3 en Politiebureau/De Lage Waard, die al eerder zijn gemoderniseerd. Deze eenduidige inrichting zorgt voor een betere herkenbaarheid.

Samenwerkingsovereenkomst
De modernisering van de haltes is onderdeel van de afspraken die hierover zijn gemaakt in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. In dit gebied worden in totaal zo’n veertig bushaltes gemoderniseerd. Sinds 9 december 2018 rijdt Qbuzz met een R-net bus door Papendrecht en de haltes worden nu ook in deze stijl opgeknapt. De provincie zorgt op haar kosten voor de aanpassing van de haltes. De gemeente werkt daaraan mee. Na oplevering komen de zogenaamde R-net haltes met abri’s, fietsenstallingen, banken en prullenbanken in beheer van de gemeente.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden