• Acht peuters deden vrolijk mee aan de kennismakingsles, al keken sommigen eerst even de kat uit de boom.
• Acht peuters deden vrolijk mee aan de kennismakingsles, al keken sommigen eerst even de kat uit de boom. Foto: Aangeleverd

Olympia start met vernieuwde lessen voor peuters

Algemeen 527 keer gelezen

PAPENDRECHT •Turnvereniging Olympia in Papendrecht verzorgde op woensdag 28 juli een kennismakingsles voor peutergym. De peuters mochten zelf kiezen waaraan ze wilden meedoen. Het gaat om vernieuwde gymlessen voor peuters: het Nijntje beweegprogramma. 

Trainster Simone Weiland kijkt tevreden terug op de les. “Ik kreeg enthousiaste reacties van de ouders. De meesten gaven aan dat ze zich gaan inschrijven voor de lessen vanaf september. Aan de peuters was ook te zien dat ze het naar hun zin hadden en lekker op ontdekking gingen. Sommigen gelijk, anderen hadden even de tijd nodig om los te komen.” Er werd ook gedanst en de kinderen deden een spelletje met hun ouders. 

Kennismaken
Op woensdag 18 augustus is er opnieuw een gratis kennismakingsles. Simone: “Als ouders zin krijgen om hun kinderen in te schrijven voor woensdagochtend 1 september, dan zijn ze van harte welkom om ook een kijkje te komen nemen.” Simone start op die dag met twee groepen ouder- en kindgym (twee- en driejarigen).

Speelplezier
In de lessen kunnen peuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen. Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. “Het draait om speelplezier en tegelijkertijd gezond bewegen en ontwikkelen.”

Inschrijven
De lessen vinden plaats in de Olympiaan, Jacob Catslaan 1 en zijn vanaf september elke woensdag van 9.00 tot 10.00 uur en van 10.00 tot 11.00 uur. Inschrijven, ook voor de kennismakingsles, kan via de website: www.olympia-papendrecht.nl GV Olympia beschikt over het beweegdiploma-keurmerk en gecertificeerde trainsters.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden