Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Waterschap Rivierenland houdt controle op onderhoud sloten

Algemeen 582 keer gelezen

REGIO • Vanaf 1 november start Waterschap Rivierenland met de controle (schouw) van het onderhoud van de schouwsloten in het rivierengebied.

Het onderhoud van deze sloten ligt bij de eigenaren van percelen die grenzen aan deze sloten. Schone, diepe sloten zijn nodig voor een goede doorstroom van het water en een goede waterkwaliteit.

Eigenaren van gronden langs de te controleren sloten moeten de sloot en de aanwezige duikers vrijhouden van een teveel aan planten, vuil en andere materialen die de vrije doorstroming van het water tegengaan. Het doorstroomprofiel van het water moet vrij zijn. Dit controleert het waterschap elk jaar vanaf 1 november tijdens de schouw.

Het onderhoud moet vóór 1 november uitgevoerd zijn. Bij het onderhoud moet de eigenaar rekening houden met de beschermde planten en dieren in de sloot. Meer informatie en een filmpje over de schouw zijn te vinden op www.wsrl.nl/schouw-watergangen.

Voor een bewoonbaar rivierengebied werkt Waterschap Rivierenland voortdurend aan sterke dijken. Daarnaast zorgen we met stuwen en gemalen voor een goede doorstroom van het water. Ook zuiveren we het rioolwater en letten we erop dat het oppervlaktewater niet vervuild raakt. Zo kunnen de inwoners van het rivierengebied veilig leven en werken in hun mooie, maar kwetsbare leefomgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer, ambulance en politie opgeroepen voor fiets in sloot in Schelluinen 112 6 uur geleden
• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 7 uur geleden
• De biologisch geteelde planten vonden gretig aftrek.
Arkelse plantjesmarkt brengt 700 euro op voor Stichting Nimba Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden