• De opening van de route, met v.l.n.r. wethouder Lizanne Lanser, mevrouw Verhoef en mevrouw Mosterd.
• De opening van de route, met v.l.n.r. wethouder Lizanne Lanser, mevrouw Verhoef en mevrouw Mosterd. Foto: Aangeleverd

Wethouder Lanser opent Vergeet Mij Niet Route bij De Merlinge in Arkel

Algemeen 783 keer gelezen

ARKEL • Wethouder Lizanne Lanser heeft op woensdag 1 september een Vergeet Mij Niet Route geopend bij verpleeghuis De Merlinge aan het Dokter H. de Vriesplein 6-7 in Arkel.

De wethouder werd daarbij geholpen door mevrouw Verhoef en mevrouw Mosterd. Zij zijn bewoners van De Merlinge. Na de openingshandeling liepen ze met elkaar en met genodigden de route voor de eerste keer.

De route, naar het idee van Studio Gerjanne van Gink, bestaat uit een aantal tegels met daarop een blauwe bloem; een vergeet-me-nietje. En loopt van verpleeghuis De Merlinge langs alle winkels van woon- winkelcentrum De Peperhof. Kwetsbare ouderen kunnen de route gebruiken om hun weg naar het winkelcentrum en terug naar huis weer te vinden.

De Vergeet Mij Niet Route is van oorsprong ontworpen voor mensen met dementie. Doordat er met een sjabloon en blauwe spuitverf vergeet-mij-nietjes op een bepaald traject zijn gespoten, kan iemand met dementie de weg naar huis of naar het winkelcentrum (terug)vinden. Maar het pad is ook bedoeld om andere weggebruikers eraan te herinneren dat er mensen zijn die meer tijd nodig hebben in het verkeer.

“Als dementievriendelijke gemeente is één van onze doelen om in iedere kern een Vergeet-me-niet-route aan te leggen”, zegt wethouder Lizanne Lanser. “De eerste route is vorig jaar gerealiseerd in Groot-Ammers en we zijn trots dat de tweede route nu ook een feit is. Door de Vergeet-mij-niet-route willen we nog meer betekenen voor mensen met dementie en het taboe, wat er nog is, steeds meer doorbreken.”

• Mevrouw Verhoef en mevrouw Mosterd lopen de route.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden