• Podarwic versloeg Phoenix met 5-0.
• Podarwic versloeg Phoenix met 5-0. Foto: aangeleverd

Podarwic-dames pakken vijf punten in derby

Sport 143 keer gelezen

ZALTBOMMEL/AALST • De volleybaldames van Podarwic (Aalst) en Phoenix (Zaltbommel) troffen elkaar zaterdag in Zaltbommel. Podarwic trok aan het langste eind. 

Focus was het sleutelwoord dat de coaches het team uit Aalst hadden meegegeven voor de wedstrijd.

In de eerste set was duidelijk te merken dat de dames van Podarwic gebrand waren om punten te pakken. Vanaf punt 1 zaten de dames in het spel. Hierdoor gingen zij als een speer. De set werd gewonnen met 13-25.

Tegengas
De tweede set gaf Phoenix iets meer tegengas. De dames van Podarwic bleven voor alle ballen gaan tijdens de langere rally's die er geleidelijk ontstonden. De dames waren niet van plan om punten te laten liggen en wisten de set te winnen met 19-25.

Rommeliger
De derde set begon wat rommeliger. De dames van Podwarwic wisten een kleine achterstand die Phoenix had opgebouwd goed in te halen. Alles werd uit de kast gehaald om deze set te winnen. De set werd gewonnen met 21-25 door de dames van Podarwic.

Puntje voor puntje
De vierde set werd als een team binnengesleept. Het ging gelijk op. 'Puntje voor puntje', hoorden de dames van Podarwic vanaf de zijlijn. Toen het bij de 'big-points' aankwam bleven de dames gefocust. De rust in het veld, enthousiasme en de teamspirit tijdens de gehele wedstrijd zorgde er voor dat Podarwic ook deze set won met 23-25.

Aankomende donderdagavond om 19:45 uur speelt Podarwic thuis tegen Atak'55.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden