Gelijkspel voor CKC Kinderdijk tegen RWA

Sport 139 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Met bij vlagen slordig spel heeft CKC Kinderdijk zaterdag na een spannende wedstrijd gelijkgespeeld tegen RWA uit Rhoon.

Onder leiding van scheidsrechter Watermulder zag het publiek dat RWA het eerste punt scoorde; binnen een minuut. Maar een minuut later lagen er ook al twee in de korf voor Kinderdijk. Vanachter de korf door Max en een moeilijke bal vanonder de korf door Lisanne. 2-1.

Na 8 minuten spelen was er door beide ploegen al een paar keer gescoord en werd er door Koen na een mooie aanval van afstand 4-5 gemaakt. Kinderdijk liep daarna achter de feiten aan en mede door de goede rebounds van RWA kwamen ze een kwartier voor tijd op een achterstand van 4 punten, 6-10.

Na een verbale aanvaring van Lotte en een heer van RWA werd er door de scheidsrechter aan beide spelers een gele kaart uitgedeeld. Ondanks dat er door RWA anderhalve minuut voor tijd een strafworp werd gemist gingen zij met een voorsprong van 9-13 de rust in.

Direct na rust vloog Kinderdijk uit de startblokken en na 4 minuten spelen scoorde Jelle de aansluittreffer: 12-13. Twintig minuten voor tijd werd er gewisseld en kwam Marjolein in het veld. Iedereen langs de kant kon zien dat Kinderdijk veel sterker was dan in de eerste helft en dat was ook te zien aan de stand. Na een prachtige aanval met diverse kansen scoorde Jelle 14 minuten voor tijd de gelijkmaker. 15-15.

Zeven minuten voor het eindsignaal kreeg Simone de smaak te pakken en scoorde in totaal nog 3 keer, wat de stand op 20-20 bracht. 20 seconden voor tijd kreeg RWA hun zevende strafworp die gelukkig voor Kinderdijk gemist werd, waardoor de eindstand op 20-20 bleef steken.

Scores:
Max Donkervoort en Simone Hoek 4x, Jelle Lunenborg 3x, Lotte van de Lustgraaf, Arjan Schook, en Lisanne de Jonge 2x, Martijn Kreuk, Laura Verveer en Koen Golverdingen 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 20 oktober in Zwijndrecht tegen Alblatros. Deze wedstrijd begint om 16:00 uur.