Lekkerkerk en FC Perkouw in evenwicht

Sportt 387 keer gelezen

LEKKERKERK • Twee penalty's en een rode kaart (Eelco van Vierssen) bepaalden de derby tussen Lekkerkerk en FC Perkouw, die in 1-1 eindigde.

Lekkerkerk kwam direct na rust op voorsprong nadat Pim Molenaar vanaf elf meter raak schoot. Aanleiding was een overtreding van Eelco van Vierssen (ex-Lekkerkerk), die een doorgebroken speler onreglementair stuitte. Vijf minuten later was er een strafschop aan de overzijde, omdat Lekkerkerk-doelman Robin Schiedon aanvaller Gerben de Jong onderuit haalde. Tom Achterberg zorgde voor 1-1.

Beide trainers waren te spreken over de inzet van hun spelers, maar gaven tegelijkertijd aan dat het gebrek aan scorend vermogen hen zorgen baart. "Lekkerkerk is nog in ontwikkeling", meende trainer Marc van der Zee. "Ik leg de nadruk op een fatsoenlijke opbouw. We hebben gewoon meer tijd nodig om alle onderdelen te verbeteren."

Collega Mark Buijs herkent dat probleem. "Bij ons zijn alle aanvallers vertrokken of gestopt. Dan begin je opnieuw. Maar scoren hoort bij voetbal. Anders wordt het een moeilijk seizoen."