• LRC voetbalde vorige week wel, maar won niet bij Heerjansdam (1-1).
• LRC voetbalde vorige week wel, maar won niet bij Heerjansdam (1-1). Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

LRC ontvangt koploper ASWH, zespuntenduels voor Heukelum en Vuren

Nieuws Voorbeschouwingen 1.209 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Na een voor veel ploegen voetbalvrij vorig weekend, staat er dit weekend weer een vol programma op de rol. Een overzicht van de ploegen uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe. 

Vierde divisie
LRC Leerdam ontvangt zaterdag koploper ASWH. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht staat maar liefst dertien punten voor op de eerste achtervolger en het is dus niet de vraag of, maar wanneer men kampioen wordt. LRC won al vier duels op rij niet en is daardoor nog altijd niet helemaal veilig. Winnen zou een welkome opsteker zijn, maar wordt dus niet eenvoudig. 

Eerste klasse
Naeen vrij weekend hervat WNC de competitie in 1E dit weekend bij Moerse Boys. De gastheer staat voorlaatste, terwijl WNC tweede staat, maar winnen is geen vanzelfsprekendheid. In eigen huis slaagden de Waardenburgers daar namelijk ook niet in. Op 11 november werd het 0-0 tussen beide ploegen. 

Tweede klasse
Na vijf nederlagen op rij is Tricht afgezakt naar de twaalfde positie in 2G. Tel daar het tussentijdse vertrek van Jacob van Zanten bij op en de eenvoudige conclusie is dat de club snakt naar een overwinning. Zaterdag moet dat gebeuren op bezoek bij nummer zes SV Houten, de ploeg die eerder dit seizoen met 1-3 te sterk was. 

Derde klasse
SV Meerkerk pakte in 3C twee weken terug weer een puntje bij Groot-Ammers, wat vertrouwen gaf. Toch dateert de laatste driepunter van 2 december. Thuis tegen ZBC’97 wil Meerkerk uit de negatieve spiraal komen. De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen met 2-3 gewonnen.

In 3D leed Heukelum twee weken terug voor het eerst sinds de winterstop een nederlaag (0-2 tegen GDC). Zaterdag komt de formatie van interim-trainer Fred de Groot in actie tegen nummer acht SCO, dat met drie punten meer een plekje hoger staat dan Heukelum. Een heus zespuntenduel dus. 

Vierde klasse E
VVAC leidt de dans in 4E met vier punten voorsprong op nummer twee Everstein. Telkens als de Everdingers dichterbij lijken te komen laat men punten liggen, waardoor de titelstrijd net niet écht spannend wordt. Everstein gaat zaterdag op bezoek bij laagvlieger Asperen. 

Verder wacht nummer drie Peursum een uitbeurt in Spijk bij SVS’65, terwijl nummer vier Lekvogels naar hekkensluiter FC Dordrecht koerst. Ameide ontvangt Leerdam Sport’55 voor een Vrijfheerenlandse derby en HSSC’61 en Noordeloos strijden onderling om een plek bij de eerste zes. 

Vierde klasse H
In 4H heeft BZC’14 vooralsnog de beste papieren voor de titel. De Brakel/Zuilichemse combinatie neemt het zaterdag op tegen nummer vier MVV’58, een lastig uitduel dus. Naaste belager Herovina is vrij en nummer drie Haaften bezoekt hekkensluiter Well. Vuren ontvangt BRC voor een zespuntenwedstrijd en ASH krijgt bezoek van GVV Geldermalsen.

Vierde klasse E (West)  
In Culemborg treffen Vriendenschaar en Brederodes elkaar voor de onderlinge streekderby. Toen beide ploegen elkaar in november troffen stonden ze allebei nog in de subtop van deze afdeling. Het spektakelstuk werd destijds door Vriendenschaar gewonnen met 3-4, waarna die ploeg goede resultaten bleef boeken met een derde plaats als voorlopig gevolg. Brederodes zakte weg en staat nu tiende. Om aansluiting te houden met de ploegen erboven heeft men een resultaat nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden