• De geitenboerderij aan de H.C. de Jonghweg in Rossum. Archieffoto: Janneke Boogaard
• De geitenboerderij aan de H.C. de Jonghweg in Rossum. Archieffoto: Janneke Boogaard

Tegenstanders geitenstal Rossum willen info over controles

Algemeen DOSSIER: GEITEN 159 keer gelezen

ROSSUM • Omwonenden van de geplande megastal aan de Schoofbandweg in Rossum willen van de gemeente Maasdriel weten hoe vaak de andere vestigingen van de initiatiefnemer worden gecontroleerd. Volgens de tegenstanders zorgen de geiten nu al voor overlast rondom de bestaande stallen.

Geitenhouder Van der Schans heeft al bedrijven aan de H.C. de Jonghweg en de Molenstraat in Rossum. Hij wil aan de Schoofbandweg een stal bouwen voor maximaal 5100 geiten. De GGD hamert op het belang van intensieve controle als dit plan wordt uitgevoerd. Want alleen als de regels strikt worden nageleefd zal de stal geen nadelen hebben voor de gezondheid van de omwonenden. 

Mestopslag
Vanwege die kanttekeningen van de GGD hebben de omwonenden, verenigd in de stichting Fijn Wonen Schoofbandweg, informatie opgevraagd bij de gemeente. Ze wijzen onder meer op een melding van stankoverlast aan de H.C. de Jonghweg in maart dit jaar. De Omgevingsdienst heeft Van der Schans toen aangesproken op verkeerde opslag van mest, onder meer in een zelfgegraven put naast de stal.

Volgens de stichting vervoert Van der Schans soms ook mest in een open wagen via de Schoofbandweg.

Consequenties
De omwonenden willen weten hoe het is afgelopen met de klacht in maart en vragen hoe de handhaving door de Omgevingsdienst bij de andere bedrijven van Van der Schans is geregeld. Maar vooral willen ze weten of milieuovertredingen op andere locaties ook consequenties hebben voor zijn plannen aan de Schoofbandweg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
CDA schrikt van ruim 119.000 euro schadevergoeding na wijziging bestemmingsplan in Langerak Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
A15 door gekantelde vrachtwagen afgesloten tussen Gorinchem en Sliedrecht: er ligt veel puin op de weg 112 19 uur geleden
Afbeelding
Probeer tennisdagen bij Tennisvereniging Giessenburg Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden