(archieffoto: Janneke Boogaard)
(archieffoto: Janneke Boogaard)

Ook Bommelse politiek praat over Rossumse geitenstal

Algemeen DOSSIER: GEITEN 53 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Politiek Zaltbommel praat donderdag 12 mei in de carrouselvergadering over de plannen voor een grote geitenstal aan de Schoofbandweg in Rossum.

Het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel wil medewerking verlenen aan de vestiging van het bedrijf, waar meer dan 5000 geiten moeten komen. 

De locatie grenst aan de gemeente Zaltbommel en dat is voor D66 Zaltbommel een argument om zich er mee te bemoeien. "Bedrijven als deze hebben in het nabije verleden ernstige problemen voor de volksgezondheid veroorzaakt, met name Q-koorts", aldus fractievoorzitter Thom Ummels. "Naast volksgezondheid zijn er nog meer problematische aandachtspunten zoals het verkeer en de beperkingen voor bedrijventerrein De Wildeman."

Eerder vroeg ook de PvdA al aandacht voor de geitenstal. Donderdag heeft Frits van der Schans schriftelijke vragen ingediend over het onderwerp. Hij wil van het college met name antwoord op de mogelijke gezondheidsrisico's.

Het college van burgemeester en wethouders in Zaltbommel heeft zelf bij de gemeente Maasdriel een zienswijze ingediend, waarin zij ook schrijft 'grote twijfels te hebben over het kunnen voorkomen van onacceptabele gezondheidssituaties in de directe omgeving van het bedrijf met een uitstraling naar de rest van Zaltbommel.'

Politiek Maasdriel heeft het onderwerp ook op de agenda gezet en praat er over op woensdag 11 mei in de commissie ruimte. Die vergadering begint om 19:30 uur.

De carrouselvergadering in Zaltbommel op donderdag 12 mei begint om 20:00 uur. Het onderwerp geitenstal staat na de pauze op de agenda en begint om 21:30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden