Afbeelding
Foto: Stock

Glasbak vanaf november 2021 alleen nog voor glas

Algemeen 706 keer gelezen

REGIO • Het is voor inwoners soms lastig om hun blik in de glasbak te doen omdat het blik vaak niet door de opening van de bak past. Voor Avri is het financieel voordeliger om blik samen met plastic en drinkpakken (pdb) op te halen en in te leveren. Inwoners kunnen al langer hun blik apart inzamelen door het bij het pdb te doen maar het kon ook nog steeds bij het glas. Vanaf november 2021 zamelt Avri het blik alleen nog in bij het pdb. Zo werken we samen aan een schoon Rivierenland.

Blik is er in veel verschillende soorten en maten, waarop de glasbak niet ontworpen is. Hierdoor kunnen inwoners niet al hun blik in de glasbak kwijt. Veel inwoners vinden het ook gemakkelijker om blik bij hun plastic verpakkingsafval te doen. Bewoners van flats die dit nog niet deden, kunnen voortaan hun blik in de speciale zakken voor pdb doen. Blik kan ook in de minicontainers voor pdb worden gedaan, die Avri aan huis inzamelt. Inwoners van het centrum van Culemborg, Tiel en Zaltbommel kunnen, net zoals nu, hun blik kwijt in de ondergrondse containers voor plastic verpakkingen en drinkpakken. De glasbak wordt dus weer alleen voor glas. Hierdoor raken de glasbakken minder snel vol en verstopt waardoor inwoners hun glas beter kwijt kunnen.

Blik bij pdb is voordeliger
De vergoeding die Avri krijgt van de verpakkingsindustrie voor het inzamelen van plastic verpakkingen en drinkpakken is veranderd. Het is daardoor financieel veel voordeliger geworden om blik samen met pdb op te halen en in te leveren. Dit is ook een reden om blik voortaan niet meer bij glas te doen.

Stickers op de glasbakken
Om inwoners erop te wijzen dat de glasbakken voortaan alleen nog voor glas zijn, past Avri de komende maanden de stickers rond de inwerpopeningen aan. Bij de ondergrondse glasbakken worden de ringen met tekst rond de opening ook aangepast. Het gaat in totaal om ongeveer 365 glascontainers, zowel bovengronds als ondergronds.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inloopavond over opvang alleenstaande minderjarige vluchtelingen in Boerenklaas Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Molenlanden en Gorinchem vragen om meer ruimte voor nieuwe locatie windenergie Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Thomas van Oort uit Hoornaar fietst de Alpe d'Huzes vijf keer Nieuws 20 uur geleden