• File, in tijden van Corona een zeldzaamheid, maar verder een terugkerend euvel.
• File, in tijden van Corona een zeldzaamheid, maar verder een terugkerend euvel. Foto: nl.123rf.com

Bijeenkomsten over A2 nu virtueel

Algemeen 213 keer gelezen

REGIO • De geplande informatiebijeenkomsten over de doorstroming op de A2 tussen de knooppunten Deil en Vught zijn omgezet naar internetsessies op 24 en 26 maart.

In de toekomst groeit dit deel van de A2 uit tot één van de grootste fileknelpunten van Nederland. Om de doorstroming van het verkeer te verbeteren, zijn maatregelen nodig. Inmiddels zijn er vier mogelijke oplossingen, oftewel 'kansrijke alternatieven'.

Toelichten en reageren
Op 24 en 26 maart worden er informatiebijeenkomsten via internet gehouden over deze kansrijke alternatieven. Doel daarvan is om de uitgewerkte alternatieven toe te lichten en samen met inwoners aandachtspunten op te halen voor de (milieu)onderzoeken die het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uitvoert.

Oorspronkelijk was het de bedoeling de workshops op locaties in 's-Hertogenbosch en Zaltbommel te houden. Dat gaat niet vanwege de maatregelen die gelden tegen de verspreiding van het Corona-virus. Via internet kunnen toch de plannen worden besproken. Een button waarmee belangstellenden mee kunnen doen staat uiterlijk 24 maart op de website www.mirta2deilvught.nl.

De sessies zijn op de volgende tijden:
• Dinsdag 24 maart a.s. van 19.00-20.00 uur of van 20.00-21.00 uur.
• Donderdag 26 maart a.s. van 19.00-20.00 uur of van 20.00-21.00 uur.

Presentatie
Deelnemers wordt gevraagd vanaf het begin van een sessie aanwezig te zijn. De sessies beginnen steeds met een presentatie. Daarna is er de mogelijkheid te reageren. Deelnemers kunnen al vooraf de vier kansrijke alternatieven bekijken op de pagina www.a2inbeeld.nl en tijdens de bijeenkomsten gericht vragen stellen.  

De online presentatie kan ook later worden terug gekkeken. Opmerkingen over de plannen kunnen tot 3 april worden doorgegeven.

Achtergrond van het project
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincies Noord-Brabant en Gelderland, de gemeente 's-Hertogenbosch en de Regio Rivierenland werken samen aan het verbeteren van de doorstroming van de A2 en de bereikbaarheid van de regio. Om dit te bereiken, wordt gewerkt aan een MIRT-verkenning. Eenvoudig gezegd is dit een onderzoek waarin van veel mogelijke oplossingen wordt toegewerkt naar één oplossing die de voorkeur heeft. Inmiddels zijn er bij deze verkenning nog vier oplossingen over.

Eind 2020 kiest de minister de uiteindelijke oplossing uit. Dit zogenaamde voorkeursalternatief wordt in de jaren daarna uitgewerkt tot een gedetailleerd ontwerp. 
 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden