• Vlnr. Marinus Kempe (directeur bestuurder De Kernen), Chris van Velzen (bestuurslid DGWN) en Piet Huijsman (voorzitter bestuur DGWN).
• Vlnr. Marinus Kempe (directeur bestuurder De Kernen), Chris van Velzen (bestuurslid DGWN) en Piet Huijsman (voorzitter bestuur DGWN). Foto: aangeleverd

De Kernen en De Goede Woning willen fuseren

Algemeen 173 keer gelezen

REGIO • Woonstichting De Kernen en De Goede Woning Neerijnen (DGWN) hebben donderdag een intentieovereenkomst getekend waarin staat dat zij op 1 januari 2021 gefuseerd willen zijn.

De twee corporaties werken al jaren samen. De Huurdersvertegenwoordiging en de Raad van Commissarissen van de twee organisaties staan positief tegenover de voorgestelde fusie.

Huurdersvertegenwoordiging
De huurdersvertegenwoordiging van De Kernen en DGWN worden bij de voorbereidingen betrokken. Zij worden eerst uitvoerig geïnformeerd en kunnen in de loop van het jaar hun formele zienswijze op de fusie geven.

Te kwetsbaar
DGWN heeft eerder al aangegeven dat het voor een kleine corporatie niet meer verstandig is om zelfstandig te blijven. "De organisatie wordt te kwetsbaar en de kosten van bedrijfsvoering te hoog", aldus de woonstichting. "Fuseren met De Kernen borgt dat huurders volkshuisvestelijk in het betrekkelijk dunbevolkte werkgebied goed bediend kunnen blijven."

Slagkracht
De fusieorganisatie verwacht straks meer slagkracht in de regio te hebben, waardoor belangen van huurder 'nog beter behartigd kunnen worden'. 

Ook is de fusieorganisatie financieel en organisatorisch minder kwetsbaar en naar eigen zeggen daardoor beter voorbereid op de toekomst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden