Afbeelding
Foto: Stockfoto

Katholieke kerk vlogt, protestantse gemeente houdt online quiz

Algemeen 70 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De vieringen van de katholieke parochie in de Bommelerwaard en van de protestantse gemeente in Zaltbommel zijn ook voor de komende weken afgelast. Er worden creatieve alternatieven bedacht, zoals vloggende pastors en een kinderquiz via internet.

Pastoor Roland Putman, pater Bertus Bus en Danny Hakvoort van de RK parochie Heilige Francicus maken iedere dag een videodagboek zolang de maat­regelen om ver­sprei­ding van het Corona­-vi­rus tegen te gaan gelden.

De vlog wordt 'een regel­ma­tige be­schou­wing op de gebeur­te­nissen rondom ons en speciaal in deze bij­zon­dere tij­den', zo staat te lezen op katholiekbommelerwaard.nl. Pastor Putman maakte de eerste vlog, die te zien is via zijn YouTube-kanaal. De tweede video van familiepastor Hakvoort is hier te zien

Geen livestream
De Protestantse Gemeente Zaltbommel komt met extra digitale nieuwsbrieven naast de maandelijkse editie. Plannen voor kerkdiensten via livestream zijn er nog niet, zegt predikant Trijnie Bouw: "Een eigen uitgeklede kerkdienst houden om die vervolgens uit te zenden lijkt ons, vooralsnog, niet de weg. Er moet hoe dan ook toch een groepje mensen bij elkaar komen en er mist toch iets heel wezenlijks als de gemeente zelf er niet er plekke bij kan zijn."

Groter geheel
Een groot gemis, bevestigt Bouw. "Gelukkig maken we deel uit van een veel groter geheel. Dat is iets wat we juist in deze tijd volop merken mogen. Op zondagmorgen op NPO2 worden mooie programma's geboden, vanuit de breedte van onze en andere kerken. Daarnaast is internet een belangrijke ontmoetingsplaats. Mensen weten elkaar te vinden via de sociale media en delen liederen, gebeden, toespraakjes en noem maar op." 

Online quiz
Zo had de kindernevendienstleiding afgelopen zondag een quiz bedacht die iedereen thuis online kon invullen. "Wie weet komen er nog wel andere creatieve ideeën om invulling te geven aan de zondagmorgen."  

De 'bloemengroet', een wekelijks boeket van de kerk voor een gemeentelid dat extra aandacht verdient, blijft in ere. In de nieuwsbrief wordt vermeld wie de bloemen krijgt, en ook wordt zo ander lief en leed gedeeld. De predikanten beperken het bezoekwerk tot een minimum, maar zijn telefonisch bereikbaar.

Verder komt in de eerste nieuwsbrief een oproep om te zien naar mensen binnen en buiten de kerkelijke gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden