Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Principieel

Algemeen Column 239 keer gelezen

Principieel

Ik heb mijn best gedaan er overheen te lezen. Mislukt, de Raadscolumn van Arie Duijzer trok aan mij. Arie zit in de gemeenteraad van Zaltbommel voor de SGP. Hij begint al zo briljant: "Een column schrijven is niet mijn hobby." Schalkse opening, de toon lijkt gezet. Maar dan komt de humor zoekende lezer van de koude kermis thuis. Want Arie gaat bloedserieus verder. En ik haast me te zeggen dat dat zijn goed recht is. En dat hij ook precies uit de doeken mag doen wat hij vindt en denkt. En hoe hij handelt.

Maar hij moet zich wel realiseren dat hij niet de enige is die principiële politiek bedrijft. "Principiële politiek is dat je handelt naar wat de Bijbel van je vraagt." Dat is onzin.

Voor Duijzer geldt dat ja. Maar ik ken tientallen gekozen volksvertegenwoordigers van wie ik vind dat ze principiële politiek bedrijven. En dat zomaar zonder dat er een bijbel in de buurt is. En die zijn net zo principieel als meneer Arie. Die doen ook zo veel mogelijk wat ze beloven, die staan ook voor een gefundeerd standpunt en daar kun je ook van op aan.

Sterker nog, ik denk dat er in dit land weinig volksvertegenwoordigers zijn die politiek bedrijven die niet op principes is gebaseerd. Zeker in deze barre Corona-tijden.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden