• Dit beeld van een volle raadszaal zal de komende weken niet te zien zijn.
• Dit beeld van een volle raadszaal zal de komende weken niet te zien zijn. Foto: Gemeente West Betuwe

Gemeentehuis West Betuwe beperkt open; geen thuisaanvragen

Algemeen 48 keer gelezen

WEST BETUWE • De publieksbalie van het gemeentehuis in Geldermalsen is vanaf maandag alleen open van 8:30-12:30 uur. Ambtenaren komen niet bij mensen aan huis, aangevraagde documenten worden juist wel thuisbezorgd. Dit alles om het aantal contactmomenten zo veel mogelijk te verminderen in verband met het coronavirus.

Inwoners kunnen zowel met als zonder afspraak terecht bij de publieksbalie, maar dus alleen 's ochtends. De middag- en avondopening vervalt. Telefonisch is de gemeente tijdens werktijden normaal bereikbaar. 

Overleg over andere afspraken
Voor andere afspraken op het gemeentehuis, niet aan de publieksbalie, blijven de openingstijden hetzelfde. Mensen die een afspraak hebben staan buiten de aangepaste openingstijden, krijgen maandag een telefoontje of e-mail van de gemeente om te overleggen.

Geen thuisaanvragen, wel thuisbezorging
Het is, zolang de maatregelen van kracht zijn, niet mogelijk om de aanvraag van paspoort, identiteitskaart of rijbewijs thuis te doen. Dit kan alleen nog in het gemeentehuis. De gemeente laat alle paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen thuis bezorgen. Hiervoor hoeven inwoners niet naar het gemeentehuis te komen. Dynasure verzorgt de bezorging van de documenten. Zij nemen zelf maatregelen om verspreiding van het virus te beperken. De dienst is gratis.

Geen thuisbezoek van pasgeborene 
Normaal komt de gemeente bij inwoners thuis langs als er een kind wordt geboren, om de pasgeborene te verwelkomen in de gemeente. Nu verstuurt de gemeente voorlopig het cadeaupakket per post. 

Interne maatregelen
Ook voor medewerkers neemt de gemeente West Betuwe maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. De uitdaging daarbij is om de dienstverlening zo goed mogelijk te continueren. De gemeenteraad houdt een aangepast vergaderschema aan. De oordeelsvormende gemeenteraad van 17 maart komt te vervallen. De avond 'gebiedsgericht ontmoeten' van 24 maart wordt uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Vragen over corona? 
Nieuws en veel gestelde vragen over de dienstverlening van de gemeente West Betuwe is te volgen op www.westbetuwe.nl/corona 

Heeft u een algemene vraag over corona, kijk dan op www.rijksoverheid.nl/coronavirus. Op deze site worden de vragen met de antwoorden elke dag aangevuld. Als u uw antwoord daar niet vindt, kijk dan op de overzichten met veel gestelde vragen op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus.  Of bel het landelijk informatienummer over het coronavirus: 0800-1351.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden