Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Integriteit

Algemeen Column 264 keer gelezen

Integriteit

Wat een gedoe weer in Maasdriel. Een of andere wethouder heeft een stukje omstreden grond in bezit. Er wordt gescharreld met een nieuw bestemmingsplan en dan vliegt er een motie van wantrouwen over tafel. Tot zover het bekende werk.

Dan de Maasdrielse aanpak. Er komen vragen uit de raad en de vragensteller zou gehinderd worden. Bovendien wordt de vragensteller zwart gemaakt. De burgemeester repte al eerder over een onderzoek. De raad werd op de hoogte gebracht maar het onderzoek rammelde een tikkeltje. Moet ik nog verder gaan?

Als we hier eens een punt zetten. Als we nu allemaal eens besluiten de boel open te gooien. Gewoon kijken wat er gebeurd is, dat analyseren en vervolgens conclusies trekken. En je daar aan houden. Wel natuurlijk met in het achterhoofd dat niemand zonder zonde is en dat Maasdriel er niet direct mee gediend is als er een wethouder op moet stappen. Daar moet een nieuwe voor komen, die moet ingewerkt worden, die zal ook niet onbesproken zijn want het blijft Maasdriel en tenslotte, het wachtgeld. Ook niet onbelangrijk.

Er komen nog twee overlegmomenten over deze kwestie. Dat is er dan dus één teveel, wat drommel. Deze zaak wordt op dinsdag 24 maart definitief geregeld en dan wil ik er niets meer over horen. En nu, aan je werk. Rakkers!

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden