Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Inwoners denken graag mee over toekomst Bommelerwaard

Algemeen TipBommelerwaard.nl 237 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Er is veel belangstelling om input te geven voor de omgevingsvisie in de Bommelerwaard. Dat blijkt uit een enquête van Het Kontakt samen met Toponderzoek.

Het Kontakt en Toponderzoek vroegen het burgerpanel Tipbommelerwaard.nl of zij het belangrijk vinden om hun inbreng te geven voor de omgevingsvisie. Ruim driekwart antwoordde met een volmondig 'ja'.

Bijna de helft van de 285 respondenten heeft al gehoord over de omgevingsvisie. Dat percentage is naar schatting een stuk hoger dan in een gemiddelde Nederlandse gemeente. Maasdriel en Zaltbommel hebben dan ook al flink aan de weg getimmerd om de inwoners duidelijk te maken wat het belang is van de visie, die wordt opgesteld in het kader van de nieuwe omgevingswet.

Ansichtkaart
Vooral de ansichtkaart die huis aan huis is bezorgd, is mensen opgevallen. Ze konden daarop invullen waarop ze trots zijn en wat er beter zou kunnen in hun leefomgeving, en de kaart vervolgens terugsturen naar de gemeente.

Vertraging
Een panellid ziet echter ook een gevaar van een brede inventarisatie: "De gehele besluitvorming kan worden vertraagd als iedereen er iets van moet vinden. De gemeente moet uit de 'inzendingen' alleen de dingen halen die bruikbaar zijn, zonder verantwoording af te hoeven leggen."

Tips
De mensen die de vragen invulden, konden ook tips geven hoe de gemeenten nog meer aan de slag kunnen om input voor de omgevingsvisie te krijgen. Daaruit kwam onder meer naar voren dat verenigingen en scholieren ("de jeugd heeft de toekomst") apart om hun mening gevraagd zou kunnen worden.

Iedereen kan overigens nog steeds terecht op de speciale website die de gemeenten in het leven hebben geroepen rond de omgevingsvisie: toekomstbommelerwaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden